George Brunner, kjøkkensjef på Restaurant Fjellet

Kortreist gourmetmat

På Restaurant Fjellet på Liatoppen får du mat fra lykkelige dyr, servert med kortreiste grønnsaker fra øvre Ål, laget med ureist strøm.

Mat fra lokale produsenter, småmat og annen fine dining, er ideen bak Restaurant Fjellet på Liatoppen Fjellhotell. Gourmetmaten er for enhver smak, alt basert på lokale råvarer og lokale mattradisjoner.

– Våre gjester kan så og si sitte i restauranten og se på gårdene der maten de spiser, blir produsert. Ren og trygg mat fra gårder med fokus på dyrevelferd, tilbredt av lykkelige kokker, garanterer et godt resultat for deg som gjest. Vi har også et samarbeid med lokale grønnsaksprodusenter, som leverer smakfulle råvarer av unik kvalitet, sier hotelldirektør Erik Leander Paule.

Liatoppen Fjellhotell produserer en betydelig mengde strøm fra solceller på taket. Hotellet er oppgradert med mange tiltak, som reduserer energibehovet.

– Strømforbruket er over halvert. Alle rom og fellesareal er oppgradert, og bygget er etterisolert. Hotellet har en gjennomgående grønn profil. Vi er grønne i hele tankerekken, fra innkjøp av kjøretøy, drift og varmegjenvinning. På kjøkkenet gjenvinnes hele 97 % av all varmen, forteller Paule.