Årets høydepunkt

Det er ikke noe negativt å si om verken julaften eller 17. mai. Det er flotte høytidsdager, og viktige markeringer. Alle høytider har sin sjarm. Likevel er det slik at her i Hallingdal, så er det lite som slår påsken.

Tallenes tale er også klar. I rekordpåsken 2019 ble det langfredag registrert 119.000 mobiltelefoner i drift her i området. I tillegg kan vi plusse på de minste som ikke har fått en slik innretning ennå.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er heller ikke underlig at påsken blir så stor som den blir. Hallingdal har vært en stor turistregion helt siden den spede starten før, og etter andre verdenskrig.

Like viktig er det at Hallingdal har klart å holde seg på banen og fulgt med i utviklingen. Ikke alle av destinasjonene, som var kjent, og moderne, i forrige århundre, har klart det kunststykket.

Hallingdal har på sin side mer enn holdt posisjonen Regionen har i tillegg også vist en formidabel vekst de siste tiårene. Det nyeste innsalget i denne perioden, er de store hyttefeltene i kommunene Nesbyen og Flå.

Den siste tiden har det kommet signaler om å se nærmere på omfanget av hyttebyggingen. Både gjennom føringer fra Stortinget, og gjennom samfunnsdebatten i bygdene, ser vi et ønske om en langsommere og mer gjennomtenkt utbyggingstakt.

Vi er trygge på at debatten kommer. Vi er også trygge på at det kan bli en sunn diskusjon. Videre er vi sikre på at debatten ikke vil handle om stopp i hyttebyggingen. Den vil handle om hvordan utbyggingstakten kan tilpasses bedre både til naturen, det som allerede er bygd av hytter, og til bygdene ved hytteområdene.

En ting er sikkert med hyttene i Hallingdal. Langt de fleste er etablert og kjøpt på grunn av vintertilbudet. Fridagene, som nå kommer faller sammen med tida der vinteren er på det fineste. Slik blir påsken et av årets suverene høydepunkter i vårt distrikt.