Foto: Opplysningkontoret for frukt og grønt.

Den berømte påskepavlovaen

Kakedagen 8. april kommer som en herlig start på påsken. Kos deg med kake og appelsiner til helgen, nå er det ikke lenge igjen til påske.

En påskepavlova med appelsincurd er verdt å prøve nå. En enkel påskevariant av den berømte pavlovaen, sier matfaglig rådgiver Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).

– Pynt med appelsinfileter, jordbær i biter, blåbær og noen små mandelegg, så har du en herlig kake i skikkelig påskestil, smiler Gulbrandsen.

Du kan også lage mini pavlovas med deilig appelsincurd og bær til pynt, så kan både små og store kose seg med smakfulle påskedekorasjoner som kan spises.

Lag sjokoladekaken i appelsiner

Fredag er kakedagen her som en søt start på påsken og i tradisjonen tro hører blant annet appelsiner til. Lag små sjokoladekaker i appelsiner. Det blir garantert en hit denne våren. Ikke bare smaker det utrolig godt, det er også veldig gøy å lage, både for små og store hender.

– Det er en perfekt kombinasjon, sier Toril Gulbrandsen og fortsetter:

– Appelsinene deler du i to og tar ut mesteparten av innmaten som du skjærer i biter og har over i røren, appelsinsaften også. Hell kakerøren tilbake i appelsinskallene. Du kan steke dem i ovn på bakepapir eller pakke dem inn i aluminiumsfolie og grille dem på bålet eller grillen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– De skal gjerne være litt fondant-aktig i midten og spises med skje rett fra skallet mens de fremdeles er litt lune, forteller Toril Gulbrandsen.

Opplysningskontoret for frukt og grønt