Grethe Arnegård og Steinar Forberg laget egenkonstruert bobil basert på en Ford Transit 2012 modell. Smarte løsninger og gjenbruk er stikkord.

Realiserte drømmen om selvbygd campingbil

Da Hytta Vår besøkte Grethe Arnegård og Steinar Forberg i fjor høst, hadde de akkurat fått tak i bilen som skulle oppfylle drømmene deres. En Ford Transit 2012 modell skulle ribbes ned til stålet for å bli campingbil.

De to drømte om hytte på hjul, så de kan reise hvor enn de måtte ønske. Akkurat når det passer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

-Vi startet ikke opp selve ombyggingen før ved påsketider i år, og trodde vi hadde god tid. Det viste seg å bli et noe mer omfattende arbeid enn vi hadde tenkt oss, forteller paret.

Tegnet og beregnet

-Vi hadde tegnet og gjort alt klart på forhånd. Det var bare å begynne å ribbe ned alt innvendig. Når bilen var tom, begynte prosessen.

De hadde klart for seg at det skulle være praktisk, god lagring og smarte løsninger. Og bikkjene skulle ha egen plass.

Når vi besøkte paret på seinsommeren, hadde de allerede vært på flere turer. Både innenlands og utenlands, på korte og lengre turer.

Utekjøkken er populært om sommeren. I bobil er det også svært praktisk.

Utenlandsturen

-Vi trenger ikke reise så langt, av og til kan det være nok med ei natt på fjellet i nærområdet. Vi har vært på småturer, der vi har tatt med sykler, eller gått toppturer. En tur til Sverige, som vi kaller for utenlandsturen. Og helgeturer til blant annet Fagernes og Vestlandet, forteller Grethe Arnegård.

-Svensketuren er det eneste vi ikke har lyst å ta igjen, i alle fall ikke i fellesferien. Det var helt kaos, og ikke mulig å finne ledige plasser å parkere. Vi er fricampere, og trodde kanskje ikke det skulle bli noe problem, men vi har lært at dette ikke alltid er enkelt, sier Arnegård

Paret er enige om at det er herlig å leve litt primitivt, og bare ta dagene som de kommer. De har opplevd mye i sommer, takket være den røde, rullende hytta si.

Få ting

-Vi fant fort ut at vi har ikke bruk for så mye. Verken av ting eller plass. Når vi tegnet bilen, og hvordan plassen skulle utnyttes, var vi opptatt av å få skvisa inn gode og smarte løsninger til lagring, det ser vi nå at vi ikke hadde trengt. Fortsatt står flere av skapene helt tomme, forteller Forberg og Arnegård.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Grethe Arnegård og Steinar Forberg har vært opptatt av å gjøre denne jobben på en økonomisk, miljøvennlig og smart måte. Mye er gjenbruk, men ikke alt de hadde tenkt har blitt slik.

-Vi hadde planer om mye gjenbruk, men av sikkerhetsmessige grunner måtte vi endre noen av planene. Som for eksempel elektriske deler og alt som har med gass og gjøre. Også solcellesystemet kjøpte vi nytt. Det føles tryggere å vite eksakt hva man har med å gjøre, forteller Forberg. - Uansett har vi fått en campingbil til en gunstig pris, og vi har fått alt sånn som vi vil ha det når vi skal på tur langs landeveiene.

Da er det bare for paret å begynne å glede seg til neste campingsesong, og det skjer nok så fort våren banker på døra igjen.

-Vi skal ut igjen i mai, sier de i kor.

Når de tegnet bilen, og hvordan plassen skulle utnyttes, var begge opptatt av å få til gode og smarte løsninger til lagring. Bikkjene skulle ha egen plass.