Skityveri: Hvis du går fra skiene uten tilsyn, er det ikke sikkert du får erstattet alt på forsikringen. Foto: Samuel Ferrara/Unsplash.

Skityvene stjeler når du minst venter det

Hvert år stjeles det ski og utstyr for millioner av kroner. Ett råd er avgjørende for at du skal få dekket tyveriet på forsikringen.

Det nærmer seg vinterferie og mange setter kursen mot fjellet. Da bør du passe godt på skiutstyret ditt, råder skadeforebygger i Fremtind, Therese Hofstad-Nielsen.

– Det viktigste er at du holder et godt øye med ski og utstyr, slik at det ikke står ubevoktet. Hvis du går fra skiene uten tilsyn, er det ikke sikkert du får erstattet alt på forsikringen, sier Hofstad-Nielsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I fjor mottok Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB, skademeldinger på nærmere 8 millioner kroner på ski og utstyr som var stjålet.

Stjeler fra afterski-gjester

Det stjeles skiutstyr fra alpinanlegg, hyttevegger og skibokser på parkerte biler. Også ski som står utenfor afterski-lokaler er populære for tyvene. Bare i vinterferien i fjor ble det meldt inn over 50 saker i forbindelse med tyveri og tap av ski og skiutstyr.

– Det er flere tips for å holde skityvene unna. Du kan bruke de låsbare skistativene i skianleggene, eller skaffe deg en enkel skilås. Alternativt kan du sette fra deg skiene separat, for tyvene er ikke like interessert i bare én ski, råder skadeforebyggeren.

Dekker ikke ødelagt skiutstyr etter fall

Skulle du være så uheldig at skiene brekker som følge av et fall, er det dessverre lite å hente på forsikringen.

– Ski og sportsutstyr erstattes ikke ved skader som skjer mens du bruker utstyret. Det regnes som vanlig slitasje, forklarer Hofstad-Nielsen.

Hva om du selv blir skadet?

En reiseforsikring vil være god å ha om du selv skulle være så uheldig å bli skadet i skibakken.

– Da kan du få dekket dokumenterte og nødvendige merutgifter, blant annet utgifter til lege, sykehusopphold, hjemtransport og erstatning for avbrutt reise, avslutter Hofstad-Nielsen.

Anette Grønby Rein, kommunikasjonsrådgiver Fremtind

Artikkelen fortsetter under annonsen.