Det er lite som er så godt som hasselbackpoteter. Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt

Tilbehøret gjør susen

Det er tilbehøret som gjør kalkunmåltidet til et festmåltid. Det er ikke så veldig mange som markerer Thanksgiving i Norge, men et godt måltid passer alltid, mener Toril Gulbrandsen, matfaglig rådgiver fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).

– Høsten er en perfekt tid å kombinere deilige rotgrønnsaker, norske epler, poteter og rosenkål, enten som en del av kalkunmåltidet om du feirer Thanksgiving, eller om bare har lyst på et godt måltid med kalkun. Tilbehøret som anbefales til kalkunmåltidet kan like godt serveres til vilt. Hassebackpotet og hasselbackgulrot passer også spesielt godt til hvit fisk, sammen med en god saus, anbefaler Gulbrandsen.

Toril Gulbrandsen, innholdsrådgiver og matfaglig rådgiver