17. Mai på Hardangerjøkulen er en fin tradisjon. Foto: Sander Ottar Søndrål

Tips til 17. mai i naturen

Frister det med en annerledes 17. mai? Slik kan du feire nasjonaldagen i naturen - med tog i naturen, fellestur eller feiring på hytte.

Stadig flere søker mot stillheten i naturen på 17. mai. Det er noe eget å være på tur når naturen våkner til liv.

– Å feire Norges bursdag på tur, er hva jeg vil kalle en fullkommen feiring. Det klukker i bekker, bjørka har museblader og på fjellet fordamper snøen i sola. Fjelltoppene ligger hvite og innbydende for toppturer i solsteiken med herlige nedkjøringer, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang.

Selv skal han feire nasjonaldagen på Finsehyttas 17. mai-arrangement.

De fleste selv- og ubetjente hyttene til DNT er åpne, og byr på alt fra full vår med hvitveis og grønne blader, til snø og fortsatt skiføre. Noen av de betjente DNT-hyttene er også åpne, og byr på vårskiturer og 17. mai-feiring.

Disse betjente hyttene er åpne

Haukeliseter markerer nasjonaldagen med flaggheising, nasjonalsang, tale, tog og ikke minst, en velsmakende 17. mai-meny. Her kan du gå fine skiturer og nyte vårfjellet. Toppturene til Stavsnuten, Sveigen, Verjesteinsnuten er fine og gå nå.

Finsehytta har 17. mai-feiring i kjent stil, med flaggheising og nasjonalsang utenfor Finsheytta klokken 08.00, etterfulgt av frokost og 17. mai-tog til Hardangerjøkulen. Utover ettermiddagen serveres det en klassisk 17. mai-buffé. Bli med på en helt unik feiring av 17. mai omringet av nydelig natur og flott vårstemning på fjellet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sota Sæter i Breheimen inviterer til deilig lokalmat, fantastisk natur, og arrangerer også topptur til majestetiske Tverrådalskyrkja på 17. mai.

Gaustatoppen turisthytte har åpen kafé, og serverer tradisjonell 17. mai-mat. Feir 17. mai på Norges tak!

I tillegg holder kafeen Flye 1389 på Valdresflya åpent, og byr på markering av nasjonaldagen med kortreist brygg og lokalmat, og flotte skimuligheter rett utenfor døra. Her kan du gå på langrenn, fjellski eller randonee, og toppturmulighetene i Jotunheimen er mange!