Isfiske: N/A Foto: Privat

– En fin inngang til friluftslivet

Med rette værforhold og gode forberedelser kan isfiske være en flott familieaktivitet. Og det er ikke mangel på gode pilkevann i Hallingdal.

Rune og Morten fra Geilo er svært glad i fiske og har i flere år hatt mange dager på isen fra januar og ut april.

– Isfiske er utrolig enkelt og kan gi flotte naturopplevelser, sier Rune.

Vær forberedt

Selv om det kan friste å løpe ut på isen en solskinnsdag understreker pilkeentusiastene at man må ta forholdsregler.

– Det er så klart viktig å passe på at isen holder. Mitt beste tips er å snakke med lokalbefolkningen og andre som fisker i området. Den lokale sportsbutikken kan være et fint utgangspunkt, sier Rune som også nevner at sosiale medier kan være en ressurs:

– Det finnes flere grupper på Facebook som informerer om tykkelse på is og lignende.

I tillegg er bekledning viktig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det sier seg jo selv at man må kle seg etter forholdene, men særlig godt fottøy er godt å ha når man skal sitte lenge rolig på isen, sier Morten.

Når det kommer til utstyr er det ikke mye man trenger for å dra opp fisk. En isbor er den største investeringen. Har du den kan du kjøpe billig fiskeutstyr så lenge man har fersk maggot som agn.

Isfiske: N/A Foto: Privat

Flotte opplevelser

I Hallingdalsområdet kan man for eksempel pilke i følgende vann: Ustedalsfjorden, Osetvann, Skurdalsfjorden, Tunhovdfjorden, Pålsbufjorden, Holsfjorden og Rødungen Nord. Fisken man får er røye og inatur.no er portalen for informasjon og kjøp av fiskekort.

Fiskerne sier fisken biter godt tidlig om morgenen og at premien for å stå opp er stor.

– Det å få mye fisk er jo så klart gøy og det er det gode muligheter for om man står opp før sola. En annen stor premie er naturopplevelsen. Dyreliv og soloppgang har ofte vært en fantastisk start på dagen når vi har vært ute å fiska, forteller Geilingene.

De mener isfiske er en fin inspirasjon til å være mer i naturen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det at man trenger lite utstyr kombinert med få fysiske utfordringer gjør pilking til en fin inngang til friluftslivet. På isen ser vi mange unge barn ha stor glede av både naturen og mestringsfølelsen ved å få fisk.

Isfiske: N/A Foto: Privat
Isfiske: N/A Foto: Privat
Foto: Privat