Gangbru over Vøringsfossen: Gangbrua over Vøringsfossen er binder sammen Fossatromma og Fossli, med den 99 trappetrinn lange trappa. Foto: FOTO: HARALD CHRISTIAN EIKEN/STATENS VEGVESEN.

Gangbru over Vøringsfossen

Vøringsfossen er en av de mest kjente fossene i landet. Her stuper store vannmengder 182 meter fra Hardangervidda ned i Måbødalen.

Vøringsfossen er besøkt av ca 300.000 mennesker hvert år. Og fram til for kort tid siden var det to muligheter til å få studert denne, enten fra det gamle utsiktspunktet ved starten på Måbødalen eller fra utsiktpunktet ved Fossli.

I 2015 ble det vedtatt at det skulle bygges nye og sikrere utsiktspunkt og bru over fossen. Utbyggingen er et spleiselag mellom stat, fylket, Eidfjord kommune og Hardangerrådet.

Gangbru over Vøringsfossen: Brua har utradisjonellarkitektur, kombinert medvakker natur og utsikt. Foto: privat

Trappebro

I 2017 ble utsiktspunktene ved Fossli åpnet. Og i sommer har Statens vegvesen ferdigstilt trappebroen over den 182 meter høye Vøringsfossen. Der kan du gå over juvet med Måbødalen i bunnen, på 99 trappetrinn. Avstanden over kløfta er 50 meter og det er ca 16 meter høydeforskjell. Brua knytter Fossetromma og Fossli sammen, og er en del av prosjektet Nasjonale Turistveier der utradisjonell arkitektur ofte kombineres med vakker natur.

Det er sti hele veien fra parkeringen ved Måbødalen til Fossli, så du kan parkere begges steder og gå hele runden.

Overnatting

Ved Fossli hotell er det toalettbygg, servering og utsiktsplattformer. Området ved Fossli er delvis tilrettelagt for rullestol. Toalettbygget er kun åpent i sesongen som varer fra april til november

Kanskje det er en idé å besøke denne nye attraksjonen i høst. Med de restriksjonene som gjelder for innreise i disse dager, er det garantert færre besøkende der i år enn det vil bli neste sommer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Gangbru over Vøringsfossen: Ved Fossli bleutsiktspunkteneåpnet forpublikum i2017. Detteer nå bundetsammen meden sti ned tilden nye brua. Foto: privat
Gangbru over Vøringsfossen: Det er bygget nytt toalettanlegg som er åpent fra april til november.Her finnes det både stellerom og handicaptoaletter. Foto: privat
Gangbru over Vøringsfossen Foto: privat
Gangbru over Vøringsfossen Foto: privat