Lokal handel: Nesbyen Kjøpesenter Foto: Espen Forsberg

Hyttefolket oppfordres til å handle i hyttekommunen

For handelsnæringen kan det få store konsekvenser om folk følger oppfordringen om å handle hjemme før de reiser på vinterferie. Ordfører i Ål ønsker velkommen til lokal handel.

– Handle det du trenger på turen i hjemkommunen din før avreise. Hvis du må handle nødvendige varer andre steder, velg tidspunkter når det er lite folk, og gå helst kun én fra husstanden, skriver Regjeringen.no på sine nettsider.

Ønskelig med koronatesting før vinterferie

Helsebyråden i Oslo ber folk teste seg før de drar på vinterferie, mens Helsedirektoratet mener det ikke er nødvendig.

Hytta Vår har vært i kontakt med Solveig Vestenfor, ordfører i Ål for å få klarhet i hva som ønskes av hytteeierne i Hallingdal før ankomst. Hun har følgende å si:

– Vi oppfordrer folk fra smitteutsatte områder å teste seg, og vente med å reise før resultatet er klart. Er de friske så ønsker vi de hjertelig velkommen, og vi håper de besøker butikker og reiselivsbedriftene i området.

– Vi vet at det er mye livskvalitet i å dra på hytta, og det å få være ute i friluft. Det er spesielt viktig i disse tider, sier Vestenfor

Ordføreren roser reiselivs- og handelsnæringen for jobben de har gjort for å gjøre handlingen trygg i Hallingdal:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Alle bedrifter har gode smittevernrutiner, og er klare for storinnrykk i vinterferien.

Maskepåbudet, som ble innført ved nyttår, er i 5 av kommunene forlenget til 15. Mars, med unntak av Flå kommune hvor det er en uke kortere.

– Vi oppfordrer folk fra smitteutsatte områder å teste seg, og vente med å reise før resultatet er klart, sier Vestenfor. Foto: Ragnar Hilde

Merkelig oppfordring fra Regjeringen

Oddbjørn Halbjørhus er kjøpmann i Kiwi Hemsedal. Han mener folk skal komme å handle.

– Vi har fått med oss at regjeringens retningslinjer, men syns det er en snodig oppfordring, sier Halbjørhus og fortsetter:

– Siden 12. mars 2020 har det ikke vært ett eneste smittetilfelle hos noen butikker i Kiwi-kjeden.

Han opplever at hyttefolket ønsker å støtte de lokale butikkene, og at han stoler på at folk selv tar ansvar og lar være å gå i butikken om de har symptomer.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kommunale forskjeller

Retningslinjene for korona varierer for alle kommunene i Hallingdal. Trykk på din kommune for å se retningslinjene for den enkelte:

Flå

Nesbyen

Gol

Hemsedal

Ål

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hol