Sykkel i Hallingdal: I Hallingdal brukes det millioner på å utvide sykkeltilbudet. Foto: Lars Storheim

Millionsatsing på sykkel

Hallingdal har i flere år satset hardt på sykkel. I år utvides nettverket av stier med 42 kilometer.

Nesbyen, Hemsedal, Flå og Geilo er stedene de største prosjektene jobbes med, men også Gol og Ål har prosjekter på gang.

– Et av Europas største

I Flå er den tyngste satsingen på Høgevarde, og utbyggeren beskriver utviklingen på sine nettsider:

– I årene fremover skal vi bygge et av Europas største nettverk av sykkelstier på Høgevarde. Ambisjonen er at Høgevarde og Flå skal bli en ledende destinasjon for stisykling både nasjonalt og internasjonalt, potensialet i terrenget vårt er absolutt til stede for dette. Prosjektet starter for fullt i 2021, og allerede første sommer skal det bygges ca. 20 km sti. Vi gleder oss!

Den nye flytstien

Med den nye, familievennlige flytstien på 4 km har ski- og sykkelbygda Geilo fått enda en attraktiv løype for stisyklerne.

– På Geilo har stibyggerne har skapt en herlig løype med blå vanskelighetsgrad, noe som gjør at den egner seg for mange brukergrupper og nivåer. Den har lite tråkking, veldig mye flyt, kule svinger og en del elementer som hopp og «side hits». Flytstien er rett og slett en veldig kul vei ned fra fjellet, skriver Visit Geilo.

Ny flytsti på Geilo åpner juni 2021. Foto: Lars Storheim

Hallingspranget

Høsten 2021 åpner en av Nord-Europas lengste stier av sitt slag i Nesbyen: En 15 km lang tur- og sykkelsti fra Syningen, 1150 moh. meter over havet, til Nesbyen sentrum.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I et intervju med Hallingdølen sier prosjektleder i det regionale sykkelselskapet Tråkk 'n' Roll, Lars Wraae Jensen at løypa har en attraksjonskraft:

– Det blir prikken over i-en når man kan ta en gjennom mange ulike naturtyper hele veien fra fjellet og ned i bunn av dalen.

Hallingspranget: Fra dette området rundt Syningen (1150 moh.) vil det gå en 15 km lang tur- og sykkelsti ned til Nesbyen Sentrum. Foto: Ragnar Hilde

– Norges nye sykkeldestinasjon

I sommer åpner en blå flytsti i Hemsedal. I første omgang vil den ha en lengde på 6,5 km, men vil til høsten strekke seg 10,5 km.

– Den 2. juli åpner vi vår nye blå flytsti i Norges nye stisykkeldestinasjon, Hemsedal. Her bygger vi sti for over 35 millioner de tre kommende årene. Mens gravemaskinene går for fullt, og forbereder ny heisbasert flytsti med åpning i juli i sommer, er det mulighet for å få en liten forsmak i den familievennlige stiarenaen Tottelia som åpner så snart snøen smelter, kan man lese på Hemsedal.com.

Pumptrack serie

For å dra i gang interessen og spre sykkelglede arrangerer Hallingdal Rides en pumptrack serie i Hallingdal. Her er det plass til alle syklister, enten man er proff eller bruker støttehjul. Serien går over fire arrangement og starter på Nesbyen 26. juni før den fortsetter på Gol. 24 juli. De siste to rundene er på Flå 14. august og avsluttes på Geilo 25. september. Alle løp har pengepremier for de voksne og deltakerpremier for barna.

Pumptracken i Nesbyen er verstkap for første runde av Hallingdal Pumptrack Series 26. juni. Foto: Lars Storheim