Satser igjen neste år: N/A Foto: privat

Satser igjen neste år

To av Hallingdals store skirenn, Slarverennet og Skarverennet, ble avlyst på grunn av koronasituasjonen i mars/april. Men det stopper ikke arrangørene fra å satse for fullt igjen neste vinter.

Skarverennet åpner påmeldingen mandag 12. oktober, og de har også full tilbakebetaling av påmeldingsavgiften neste år om de må avlyse på grunn av covid-19-restriksjoner.

Geilo IL setter alle kluter til og satser på å arrangere det beste rennet noensinne. De håper på en lang rekke med spreke og glade løpere på vei over fjellet fra Finse til Ustaoset lørdag 17. april.

Gjør forberedelser

– Ja, vi er selvsagt klar over at spredningen av covid-19 kan bli en utfordring. Dette gjør at vi må forberede oss på flere scenarier. Samtidig er det mye som kan - og vil - skje på den tiden som gjenstår til startskuddet går. Smittespredningen kan avta, en vaksine kan bli godkjent/tatt i bruk og vi vil få enklere, mer presise og raskere løsninger for testing. Alt dette gir grunn til fremtidstro og håp, sier Håvard Veslehaug.

Satser igjen neste år: N/A Foto: privat

Mye må på plass

Det er mye praktisk som må på plass før Geilo IL kan arrangere Norges største enkeltrenn. Med snart 50 års erfaring vet de at god organisering, kombinert med mange tusen timers frivillig innsats, må til for å ordne alt av avtaler, logistikk og det praktiske rundt.

– Du må gjerne kalle oss naive som tror på en relativt rask retur til normalen. Alternativt kan du bruke vår entusiasme til inspirasjon. Her oppe på fjellet er vi vant til å fokusere på mulighetene, ikke begrensningene,, avslutter Håvard Veslehaug i Skarverennet.

– Vi håper at det åpnes for arrangement i vår størrelsesorden, og at Slarverennet kan feire 10 års jubileum i 2021, sier Anne-Lise Dokken.

– Noe av utfordringen er å frakte folk til og fra rennet. Skulle begrensingene på antall personer som er nå fortsette, vil vi trenge nesten dobbelt så mange busser til neste renn. Men det er en utfordring vi skal klare å ordne sier hun. Vi har også planer for hva vi kan gjøre om smittesituasjonen setter begrensinger for oss. Men vi satser på å kunne få arrangert både Slarverennet på 30 km og Stuttslarven på 13 km. Slarverennet har også full tilbakebetaling av påmeldingsavgiften neste år om de må avlyse på grunn av covid-19.