Mye folk når skiheisen på Turufjell ble åpnet i februar. Foto: Turufjell

Gleder seg til full vintersesong på Turufjell

22. februar i år ble snora klipt på Turufjell og nytt alpinanlegg ble åpnet. Men med pandemi og hytteforbud ble det en kort sesong for de nye løypene. Nå venter endelig en ny vintersesong.

Se video av skibakken nederst i saken.

Å få på plass skiheisen var et stort steg for utbyggerne i Flå.

– Det var en dag som markerte en milepæl for oss, sier Tim Rønning i Turufjell.

Den gangen så de frem til en vintersesong med mye aktivitet rundt skianlegget og den nybygde varmestua kalt Turutunet.

– Vi hadde etablert et samlingspunkt for hytteeiere og lokale her oppe og vi hadde blitt en ekte destinasjon, sier Rønning.

Tim Rønning i Turufjell Foto: Turufjell

Tilrettelagt for tilbakekomsten

Åpningsdagen til både kafeen og skianlegget ble feiret med 350 mennesker og gratis heis hele dagen. Åpningstale ved styreleder Håvard Staff Brenno og snorklipping og tale av ordfører på Flå, Merete Gandrud.

– Det var en knallåpning med fint vær og mye folk. Det var hyggelig å se at de lokale tok turen sammen med hyttefolket fra Turufjell, Veneli og Skarsdalen som nå er bundet sammen med skispor, sier Rønning.

Besøkstallene holdt seg gode ut hele vinterferien.

– Det var frem til hytteforbudet kom 12. mars. Da ble det en bråstopp.

Med hytteforbudet fra regjeringen ble skiheisen stoppet etter bare tre uker. Da valgte isteden utbyggeren å se fremover:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Koronatiden ble brukt på å legge til rette for tilbakekomsten. Vi har nå jobbet med tur- og sykkelstier, fiskemuligheter, tomter og infrastruktur. Som eksempel har vi utvida Slåttsmyrrunden som er en grusa løype og allbrukssti. Vi har skilta og merket alle stier, løyper og turmål samt hogd ny langrennstrasé og satt opp stolpejakt. I tillegg har alpinanlegget blitt planert og pusset på.

Merete Gandrud klipper snora under åpningen av heisen. Foto: Turufjell

65 tomter så langt

For selv om vinteren 2020 ikke ble som man hadde sett for seg har ikke korona satt noen stopper for tomtesalget.

– Vi er oppe i 65 solgte tomter i år, sier Rønning.

– Det er vi er kjempefornøyd med. Når pandemien kom med hytteforbudet ble det en usikkerhet rundt hva man kunne forvente. Det er gledelig at folk har fått øyene opp for Norge og norsk natur og at de ønsker å komme til Hallingdal og Flå i mange år fremover.

Det første Turufjell nå tilbyr hyttefolket er full sesong i det nye alpinanlegget.

– Vi skal ha en høstdag i helga hvor sesongen sparkes i gang før vi venter på snøen.

Bakkene på Turufjell er klare for vinter. Foto: Ragnar Hilde

Klar for full sesong

740 meter heis, 3km med løype fordelt på grønn, blå og rød nedfart sammen med en off-pist løype er det man kan besøke i første omgang på Turufjell, som kjent har større planer for alpinanlegget på sikt.

– Vi gleder oss til å se folk i bakken og på Turutunet utover vinteren. Turutunet vil alltid være åpent så lenge bakkene er åpne hvor vi selvfølgelig vil ha koronahensyn.

– På langrennsbiten så har du Slåttmyrrunden og Eventyrløypa i tillegg til noen rundturer nede på feltet. I år er det i tillegg gratis og ta heisen en gang opp i Eventyrløypa for å slippe den første stigningen.

Med gode forutsetninger venter nå Turufjell spent på snøen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Oversikt over heisen og bakkene på Turufjell. Foto: Turufjell