Strandliv: strandkaféMaria Oppegaard har funnet seg godt til rette i strandstolene ved Vasskanten på Cafe på Oset Båthavn. Foto: Espen Forsberg

Strandliv på Golsfjellet

Maria og Emilie Oppegaard fra Bergen storkoser seg på den nye stranda ved Oset Båthavn i Tisleifjorden. Vasskanten Strandkafe, og den flott opparbeida stranda, har vært en stor suksess med over 1.000 unike besøkende i løpet av de to første ukene med drift.

TEKST OG FOTO: ESPEN FORSBERG

– Vi er overveldet over responsen etter åpningen av Vasskanten Strandkafe sier Gudrun Helsa som driver kafeen.

Helsa eier også Oset Hotell som ligger rett ovenfor kafeen.

Det er Gudrun sin onkel Knut, og hans kone Ligia Hesla, som har bygget opp kafeen. Tømmeret kommer fra hyttene som huset IOC-medlemmer under OL på Lillehammer. Etter å ha ligget laget i årevis, nedtagget og møkkete har Hesla pusset stokkene, og bygget opp det fantastiske kaffen på Golsfjellet.

Attraktivt tilbud

At kafeen med det flotte utearealet er velkommen blant turistene, og hyttefolket på Golsfjellet, er det liten tvil om.

Fire av de som storkoste seg på Vasskanten i sommer var søskenbarnene Maria (14) og Emilie Oppegaard (12), Elisabeth (12) og Kristian Svendsen (9). Maria og Emilie nøt hver sin brus på solsengene, mens Elisabeth og Kristian hygger seg på padlebrettet ute på fjorden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi kommer til å bruke kafeen mye, sier Maria og Elisabeth som har funnet seg godt til rette i vannkanten.

De er på besøk hos besteforeldrene som har hytte på den andre siden av fjorden.

Vannlek: Elisabeth (12) og Kristian Svendsen (9) utforsker fjorden på et padlebrett. Foto: Espen Forsberg

Mange muligheter

Gudrun Hesla kastet seg rundt, og åpnet Vasskanten åpnet 21. juli.

– Det var viktig for oss å komme i gang. Vi trodde vi måte vente til neste sommer, men ble enige om å kjøre i gang. Det angrer vi ikke på. Per i dag så kan vi ikke lage mat her, men har et godt utvalg av vafler, is brus, hjemmelaget toast og enkle retter for barna, forteller Hesla.

Hun har store planer for å videreutvikle tilbudet.

– På sikt kommer vi til å tilby pizza. Lokalene har plass til 40 personer, så det er velegnet for barnedåp, bryllup og konfirmasjoner. Vi håper både hyttefolk og innbyggerne i Hallingdal vil benytte seg av dette tilbudet, fortsetter Hesla.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Konserter og påskelunsj er to andre ting som Hesla har på blokka si.

– Vi leker med tanken om å blåse liv i den tradisjonelle påskelunsjen på Golsfjellet. Her på Vasskanten har vi alle fasiliteter, og jeg mener det er vel egent for påskelunsj. Mindre konserterer både innen- og utendørs er også noe vi har sett på, sier hun.

For Hesla er det viktig at Vasskanten er sted der hele familien trives.

– Nordmenn bruker hyttene mer og mer, og etterspørselen på tilbud i nærområdet stiger. Her på Vasskanten kan de leie båt, padlebrett og kano. Vi ser også at det er mye lavere terskel for å bruke vannet og stranda på et sted som dette. Mange hyttefolk har en barriere for å bruke hotellet, men de kommer hit, og det er jeg glad for, avslutter Helsa.

Driver kafeen: Gudrun Helsa driver Vasskanten Kave., Hun eier også Oset Hotell som ligger like ovenfor kafeen. Foto: Espen Forsberg
Idyll: Vasskanten Cafe ligger idyllisk til i en vik i Tisleifjorden. Foto: Espen Forsberg
Sydenfølelse: Skiltet ved inngangen til Vasskanten Cafe gir en følelse av å være i Syden. Foto: Espen Forsberg
Autentisk: Møblene inne på Vasskanten er lånt ut av Torleif Kinneberg, og sto tidligere på Glomset hotell. Foto: Espen Forsberg