Trytetjernområdet i Nesbyen: Trytetjern har Nesbyens mest benyttede badeplass og vanntemperaturen ofte behagelig da det er stillestående vann. Foto: OVE THORSHAUG

Trytetjernområdet i Nesbyen

Dette er et område som nesningene bruker og har brukt veldig mye til fritidsaktiviteter.

Selv om de fleste hyttene i Nesbyen ligger på andre siden av dalen, anbefaler vi en tur til Trytetjern ca 5 minutts kjøring fra Nesbyen stasjon.

Trytetjernområdet i Nesbyen: Stien rundt Trytitjern er unisersielltutformet og egner seg godt for rullestoler og barnevogner. Foto: OVE THORSHAUG

Mye nytt

De siste årene har det skjedd mye i dette området. Det er laget en universelt utformet sti rundt Trytetjern. Her kan en ferdes både med barnevogn og rullestol. Stien er ca 1,4 kilometer, og går forbi den mest populære badeplassen i Nesbyen. Her er det ofte god temperatur på vannet fordi det er stillestående. Badeplassen er flott tilrettelagt med sandvolleyballbane, grillplass og sittegrupper.

Trytetjernområdet i Nesbyen: N/A Foto: OVE THORSHAUG

Ved siden av Trytetjernstien er det en liten sykkelsti «Trytetråkket» og i ene enden av tjernet er det anlagt en fin gapahuk med grillmuligheter.

Dersom du går over Vassfarvegen, og følger en traktorvei og sti ca 500 meter ned til Utsikten får du en panoramautsikt over Nesbyen sentrum.

Dette er også utgangspunktet for en rekke terrengsykkelstier ned mot bebyggelsen på Nesbyen østside. Her er det sykkelstier for alle ferdigheter, og det kommer sykkelentusiaster fra inn og utland for å sykle på disse stiene.

Utsikt

Vil du ha enda bedre utsikt er det merket sti opp til Klevarudnatten, dit er det ca 2 kilometer, og det kan ta en snau time til topps avhengig av farten din. Det er tre hundre meter stigning fra Trytetjern til Klevarudnatten som er 808 moh. Nes og Bromma Skytterlag har også sin skytebane ved Trytetjern.

Stolpejakt

Stolpejakt har blitt et populært vandreprogram de senere årene, og nå er det også tilrettelagt 30 stolpemål i Nesbyen. Ved hjelp av Stoplejakt-appen på mobiltelefonen din kan du finne nøyaktig posisjon på hvor stolpene er plasserte. I Nesbyen er stolpene plassert på begge sider av dalføret, og en av stolpene er på Klevarudnatten. Det er O-gruppa i Nesbyen Idrettslag sammen med Nesbyen Turist- og Næringsservice AS som har tilrettelagt denne stolpejakten. Dette er en fin måte å bli kjent med nye områder i din hyttekommune på, samtidig som du får trim, naturopplevelser og masse frisk luft. God tur!