Vi er avhengig av hyttehallingen: Elkjøp åpnet dørene til sine nye lokaler i 22 oktober i år Foto: privat

Vi er avhengig av hyttehallingen

Gol har styrket sin posisjon som handelssentrum i Hallingdal med flere nye og utvida butikker det siste året. – Nå er det viktigere enn noen gang at folk handler lokalt.

Nye lokaler for Intersport, Biltema og Elkjøp i tillegg til nye serveringssteder som Casa Nostra, Burger King og Mat So Klart. Det er liten tvil om at det satses på Gol.

Har blitt styrka

Det er også daglig leder i Visit Gol, Sissel Bjørøen enig i.

– Det er ikke til å komme unna at handelen på Gol er blitt styrka. Det er et rikt utvalg fra forskjellige butikker og bransjer. I tillegg har vi fått store aktører ved riksveg 7.

Selv om det ble en treg start på året og strenge reiserestriksjoner fikk omsetningen på Gol en oppsving i sommer.

– De fleste har hatt økt trafikk i sommer. Det merkes godt at Gol er et knutepunkt mellom øst og vest og den økte omsetningen var noe vi trengte for å komme styrka ut på andre siden. Nå gjelder det å legge til rette for at det samme kan skje før jul. Sommeren styrka oss inn mot en ny korona-bølge, men det er viktig at folk fortsetter å handle lokalt for å sikre arbeidsplasser og vekst, sier Bjørøen.

Skal skape trygg handel

For med flere butikker og større utvalg inviterer Gol til julehandel.

– Det er klart at førjulstiden, sammen med sommeren, er den viktigste perioden i året, sier Bjørøen og fortsetter:

– Vi er rigga for å være et handelssentrum og da har vi et ansvar i forhold til å legge til rette for trygg handel. Også er det så klart på lag med kundene våre som også må følge de oppfordringene som er gitt fra nasjonalt hold. Mens oppfordringen fra turistsjefen er lyder:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Alle er velkommen til å handle! Det gjelder så klart i hele Hallingdal og ikke bare på Gol. Det ble veldig tydelig for regionen i vår at vi er avhengig av hyttehallingen for å opprettholde tilbudene, så vi håper de tar julehandelen her i dalen, sier Bjørøen.

Vi er avhengig av hyttehallingen: De nye lokalene til Biltema er blant de store oppgraderingene på Gol. Foto: Ragnar Hilde

Tror på god julestemning

Selv om det tradisjonelle julemarkedet på Gol er avlyst, gjør kommunen likevel sitt for å spre julestemning i sentrum.

– Med nye serveringssteder kan man ta et pust i bakken mens man får noe godt å spise, vi skal også lyse opp parken i år med julelys og skape en fin ramme i sentrum. Det blir også hesteskyss noen søndager i desember hvor vi skal holde søndagsåpent, avslutter Bjørøen.

Foto: Ragnar Hilde
Foto: Ragnar Hilde