Foto: Jarle Elvesveen Stanes

De fleste tar vinterferien i hjemlandet

Selv om samfunnet har åpnet opp og reiselysten er stor, planlegger de fleste årets vinterferie i Norge. De som skal til utlandet reiser til varmere strøk, på storbyferie eller skiferie.

En fersk undersøkelse som Respons analyse har gjennomført for Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB, viser at de aller fleste velger Norge denne vinterferien. Kun 15 prosent, tilsvarende 630 000 nordmenn, oppgir at de skal utenlands.

– Skal du til utlandet er det fortsatt viktig å huske på at situasjonen kan endre seg raskt når det kommer til smittetall, karantene og restriksjoner. Vi oppfordrer deg til å sette deg godt inn i de regler og restriksjoner som gjelder for det landet du ønsker å reise til, både før avreise og underveis i oppholdet, sier skadeforebygger Therese Nielsen i Fremtind.

Av de som skal utenlands, drar de fleste til varmere strøk. 5 prosent, tilsvarende drøyt 230 000 nordmenn oppgir dette. 2 prosent, nær 90 000 nordmenn, skal på skiferie. Nesten like mange oppgir at de skal på storbyferie.

Simen Berntsen Rudi, kommunikasjonssjef Fremtind