Folk til fjells

I 2018 vant Tonje Frøstad Garvik Farmen på TV2. Og en av premiene var en hytte. Denne hytta kunne hun sette opp hvor hun ville, og sammen med samboer Lene Sleprud valgte hun Turufjell på Flå.

Tonje og Lene har nå overtatt hytta, og vi fikk komme på besøk og høre hvordan byggeprosess og valg av sted å bygge på hadde vært.

Folk til fjells: Vi har gjort noen endringer på hytta. Vi har utvidet taket over terrassen og bygget et ekstra bad, forteller Tonje og Lene. Foto: Hytta vår

– Dere fikk sikkert mange tilbud om tomter når premien var i boks, hvorfor valgte dere da å komme til Hallingdal?

– Det som var avgjørende for oss da vi skulle bygge en hytte, var at det er en investeringsmulighet. Vi fikk tilbud om mange gratistomter rundt omkring, men vi ville heller betale for en tomt der vi visste at vi ville være mye. I tillegg var det viktig for oss å ha hytten på fjellet og ikke så lang kjørevei fra Oslo. Hit bruke vi 2 - 2,5 timer på en normal tur. På Turufjell var bl.a. Olav Thon og Ivar Tollefsen med som utbyggere, det føler vi er en garanti for fasiliteter som er lovet fra starten blir gjennomført på en skikkelig måte. Det var viktig for oss når vi skulle investere så mye som vi skulle. I tillegg var det også avgjørende at tomteprisene på andre store hytteområder som Geilo, Hemsedal og Hafjell er 3 ganger høyere enn her. I tillegg er dette området i vekst, sier de.

– Turufjell er en sommer- og vinterdestinasjon. På sommeren satser de på stier for både gåing og sykling, det er masse fiskevann i området og flotte turmuligheter både i skog og på snaufjell. På vinteren har vi gode skiløyper, muligheter for toppturer og nå har også den første skiheisen åpnet. Det er også mulighet til å lage gondolbane fra Flå sentrum og da kan du komme deg på hytta uten å bruke noen form for biltransport, dersom du tar toget til Flå.

– Vi vil heller være med på en reise og en utvikling av et område. I tillegg tror vi det er mye lettere å bli kjent med naboer i et hyttefelt som er under utvikling, enn om du kommer inn i et veletablert område.

– Det første møtet med Turufjell hadde vi i november 2018, da var ikke veien opp klar. Når vi kom tilbake i januar 2019 var alt av veier på plass. Vi så da at både viljen og muligheten til å utvikle området var veldig god. Så viljen og engasjementet fra utbyggerne her gjorde oss tidlig sikre på at dette var riktig sted for oss å sette opp premien.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi er veldig aktive både sommer og vinter og det å kunne ha tilbud hele året er viktig for oss. Dette skal bli et fint område for hytteeiere. I tillegg kommer det et treningssenter her for alle vi som har hytte her. Utbyggerne er også veldig åpne for forslag fra oss som har hytter her og legger alt til rette. Det er også en fordel når man kommer tidlig inn i en prosjekt, at man kan få komme med innspill til hvordan løyper og annet skal legges til rette for oss bruker.

– Flå sentrum, hvordan opplever dere det?

– Vi føler de har alt vi trenger i det daglige, både byggevarer, mat og utstyr. Servicen er langt bedre enn vi har hjemme. Og det er en super Kiwibutikk som også er søndagsåpent så vi kan handle på vei hjem.

– Premien var jo i utgangspunktet en haug med materialer, hvordan har byggeprosessen vært?

– Vi har fått veldig god hjelp av og veiledning fra Boligpartner Gol som har vært vår samarbeidspartner under oppsettingen av hytta. God kontakt opprettet vi med en gang og følte at dette var noen vi kunne samarbeide godt med.

Farmenvinner Tonje Frøstad Garvik og samboer Lene Sleprud. Foto: Hytta vår

– Byggeprosessen har vært veldig lærerik, vi har gjort noen endringer på hytta, men stort sett er hytta som den var tegnet i utgangspunktet. Vi har utvidet taket over terrassen og bygget et ekstra bad. Alle endringer har vært problemfritt. Vi var jo helt grønne når det gjaldt bygging, det har vi aldri gjort tidligere. Byggherrene har her hjulpet oss i hele prosessen med hva som er viktig å ta hensyn til. Vi har fått forklart tingene i byggeprosessen på en veldig god måte, det er en omfattende prosess. Det er utrolig mange ting man må ta hensyn til, det har vi funnet ut. Alle endringer koster, det har vi fått god informasjon om, men de har ordnet alt vi ønsket. Fiber og -alt er på plass, så nå har vi har også fjernstyring på varme i hytta også.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Har dere planer om å bli gamle her i området?

– Ja, vi har planer om å beholde denne hytta i mange år. Vi har vært så involvert i dette at det på en måte blir barnet vårt. Så å skille seg fra denne blir ikke lett. Vi ser for oss at våre fremtidige barn skal vokse opp i dette området. Her er det mye for barn å finne på hele året.