Arkivbilde fra Grøndalen i Hemsedal.

2022: 18 nye hytter hver dag

6690 nye fritidsboleger ble ferdigstilt i Norge i 2022. Det er ny rekord og betyr 18 hytter daglig. Oppgangen er på 26,1 prosent sammenlignet med året før.

Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser dette. Antallet igangsettingløyver gikk noe ned samme år. Dermed kan rekordtallet på ferdigstilte hytter bli stående uslått gjennom året vi er inne i nå.

Den store byggeaktiviteten har den siste tida ført til en gryende debatt om tallet på hytter i framtida. Hensynet til vern av natur og bruk av energi, og andre ressurser, blir satt opp imot individuelle behov og ønsket om aktivitet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Her i Hallingdal har vi sett dette gjennom debatten som ble utløst da Gol kommune godkjente videre arbeid med et hyttefelt basert på en reguleringsplan fra 2005.

Et annet tegn er striden i Nesbyen kommune der grunneiere signaliserer at de vil holde igjen på opparbeidingen av skiløyper i sitt område.

Det er i dag 19.998 hytter i Hallingdal. Dermed er det klart at hyttelivet vil sette sitt preg på området uavhengig av hvilke trender som gjør seg gjeldende.