En av fem skal på vinterferie

De neste ukene skal mange nordmenn legge skiene i skiboksen eller pakke kofferten for å reise til varmere strøk.

– en av fem nordmenn planlegger å ha vinterferie. Dette er på tilsvarende nivå som tidligere år, sier bransjedirektør for reiseliv, Audun Pettersen, i Hovedorganisasjonen Virke.

Blant nordmenn som planlegger vinterferie vil 2 av 3 tilbringe vinterferien i Norge og da er det skidestinasjonene i Innlandet, Buskerud og Telemark som er reisemålet. Det viser undersøkelsen Reisepuls, som er gjennomført av Opinion for Virke.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kortreist ferie

Vinterferien i Norge er ofte kortreist, ved at man tilbringer den i den samme landsdelen som man er bosatt i, og da er det ski- og hyttekos med familie og venner som gjelder, fortsetter Pettersen

Resultatene viser at de som tilbringer vinterferien i Norge fremhever formål som samvær med familie og venner, samt det å utøve aktiviteter som ski eller fotturer.

– Flere av skidestinasjonen melder om svært gode snøforhold og rekordstort besøkstall i bakkene. Det lover godt for en lang og god skisesong med godt besøk, sier Pettersen.

Spania og Thailand populært

Nesten 4 av 10 av de som skal ha vinterferie planlegger å reise til utlandet. Da er reisemål som Spania, Thailand, Frankrike, Storbritannia eller Sverige populære.

Reisearrangørene melder om sterk vekst i bestillinger fra solhungrige nordmenn i vinter, men at det fortsatt er mulig å komme seg til sol og varme i vinterferien.

Undersøkelsen viser at de som tilbringer vinterferien i utlandet prioriterer formål med ferien som samvær med familie og venner, rekreasjon, soling og bading, det å nyte mat, drikke og restaurantopplevelser samt oppleve nye steder.

Audun Pettersen, bransjedirektør reiseliv Virke

Fakta om undersøkelsen:

•Tallene er hentet fra Virke Reisepuls – en undersøkelse om nordmenns planer for ferie i 2024.

•Forbrukerundersøkelsen er gjennomført av Opinion på vegne av Virke i november og desember 2023.

•Resultatene er basert på et befolkningsrepresentativt utvalg for den norske befolkningen over 18 år.

•Det er totalt 2 000 respondenter som har deltatt i undersøkelsen og resultatene er vektet på geografi, kjønn og alder.

Artikkelen fortsetter under annonsen.