Fjellområdene i det som enn så lenge er Viken fylkeskommune er et sikkert stikk i høstferien.

En av fire skal ha høstferie

Virkes Reisepuls viser at det fortsatt er reiselyst og en av fire nordmenn planlegger for høstferie. Likevel viser tallene en viss nedgang fra tidligere år.

Mange vil hevde at det er på høsten Norge er på sitt vakreste og når nordmenn tar høstferien i hjemlandet så er det først og fremst fjellet som lokker med Viken (22 prosent) og Innlandet (19 prosent) som er reisemålene med størst oppslutning.

•Høstferien er familietid og det er mange destinasjoner som Norefjell, Trysil og Hafjell har utviklet svært gode sykkeltilbud tilpasset barnefamilier, fortsetter Pettersen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Resultatene i undersøkelsen viser at formålet med høstferien er å være sammen med familie og venner og den tilbringes på hytta, eller hjemme

Utlandet

Blant de som planlegger høstferie så er det over halvparten som vil tilbringe ferien i utlandet, og da er det Sør-Europa som gjelder.

•Nordmenn, spesielt i Sør-Norge, opplevde en ganske våt sommerferie med mye dårlig vær, og det er mange som vil sikre seg sol og varme i høstferien, sier bransjedirektør Audun Pettersen i Virke reiseliv.

Reisemål som er på topp for de som reiser til utlandet i høstferien er Spania (36 prosent) etterfulgt av Hellas (14 prosent), Italia (12 prosent) og Sverige (9 prosent). De norske reisearrangørene melder at bestillingene for høsten tikker inn i stor fart og mange avganger er fulle, men at det fortsatt mulig å finne restplasser.

Audun Pettersen, bransjedirektør for reiseliv

Fakta om undersøkelsen:

•En befolkningsrepresentativ undersøkelse gjennomført av Opinion på oppdrag av Virke

•Totalt har 2 000 respondenter deltatt i undersøkelsen som ble gjennomført i april 2023.

•Resultatene er basert på et nasjonalt representativt utvalg for den norske befolkningen over 18 år og dataene er vektet på alder, kjønn og geografi.

Audun Pettersen, bransjedirektør for reiseliv