Vertskap Jarle Tvedt og Vibeke Jarild ved Iungsdalshytta lokker alle som drømmer om stille fjellvann, mektige topper og flotte daler til en opplevelsesrik ferie til fjells. Den kjente turisthytta ligger i Skarvheimen, ved grensen mellom Hol og Ål.

God plass på DNT-hyttene i sommer

DNT-hyttene melder om mange glade turgåere til fjells, men det er fortsatt mye plass på de betjente fjellhyttene.

De betjente DNT-hyttene melder om god plass til alle som vil til fjells, som her på Skogadalsbøen i Jotunheimen.

- Det er mye plass i fjellet nå, og helt nydelige forhold! Vi hadde en fin start på sesongen, men det ustabile været har ført til at en del har valgt å utsette fjellturen til senere i sommer. Det samme så vi i juli fjor, og da var det mange som besøkte oss i august, sier Dag Terje Klarp Solvang, generalsekretær i DNT.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Planlegg nå

Nesten uansett hvor i fjellet du vil reise nå, kan DNT garantere deg plass. Det er mulig å bestille plass på forhånd, men også å komme uanmeldt. Framover nå er sommerfjellet på sitt fineste.

- Vi har hatt store forventninger til sommeren, og har det fortsatt. Mange velger å legge fjellturen til de siste ukene av ferien sin. Da er det mindre snø og grønnere i høyfjellet. Vi oppfordrer alle til å planlegge fjellferien nå, og reise de kommende ukene. DNT-hyttene har noe for alle, både de som vil ha treretters fjellmiddag og de som vil ha rimeligere overnatting og ordne seg selv, sier Klarp Solvang.

Norsk sommervær

På Skogadalsbøen helt øverst i Utladalen er det grønt og fint, nydelige turforhold og god plass til flere gjester

- Vi startet sesongen med flott vær og mange gjester, så det kokte pent i et par uker. Nå har det vært grått en stund, så vi har god plass til flere. Vi håper på bedre værmeldinger, for det er blir nesten alltid litt bedre enn meldt og uansett fint å gå tur, sier Tuva Damskau, vertskap på Skogadalsbøen.

Iungsdalshytta

- Til tross for litt varierende vær i det siste er det veldig flotte forhold. Mange av gjestene går langruta MASSIV, og det er veldig hyggelig, men det er fremdeles masse plass på hytta fremover. Vi har geitekillinger å kose med, og kyr som skal melkes - og barna kan være med. Alle som drømmer om stille fjellvann, mektige topper, flotte daler og en opplevelsesrik ferie bør ta turen hit til Skarvheimen, sier vertskap Jarle Tvedt og Vibeke Jarild.

Stor interesse

Det tyder på at mange planlegger en tur til fjells i løpet av ferien. DNTs medlemstall har aldri vært så høye så tidlig i sesongen, og tursentrene melder om mange henvendelser. DNT håper at været ikke skremmer folk fra de store naturopplevelsene i ferien.

- Mange nordmenn har veldig stor respekt for værmeldingene. Respekten er så stor at folk holder seg borte fra fjellet. Det ser store lokale variasjoner i fjellet, så om det kan se grått ut på værmeldingene, opplever vi veldig ofte at været blir bedre enn det som er meldt. Vi oppfordrer alle til å ta hensyn til været, og være sikre på tur, men ikke avlys turen fordi det er meldt noen regnbyger i ny og ne, da kan du gå glipp av en helt nydelig fjelltur, sier Klarp Solvang.

Sterke kontraster

Med hetebølge i Europa er kontrastene store til temperaturene her hjemme, noe utlendingene har satt pris på. Det merker vertskapet på Gjendesheim ved Besseggen godt til.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Vi har hatt mange utenlandske gjester i sommer, og alle sier at vi nordmenn ikke vet hvor godt vi har det. Mange steder i Sør-Europa kan du ikke gå på tur nå, det er altfor varmt, sier vertskap Marius Haugaløkken. – Det norske sommerværet innebærer både regnskurer og solskinn, men det er jo akkurat det som er så fint, legger han til.

DNT håper at enda flere nordmenn ser fordelene av å velge Norge som ferieland.

- Vi er så heldige å ha enkel tilgang til variert natur og et mangfold av opplevelser, det er dessuten lett å reise både miljøvennlig og å finne en ferieform som er tilpasset lommeboka. Om dere lurer på hva dere skal finne på de neste ukene har jeg en klar oppfordring – kom dere til fjells, her er det helt nydelig, sier Klarp Solvang.

Ingvild Lundberg Bakke, kommunikasjonsrådgiver DNT