Liv Ingeborg Blekkerud, Camilla Bjørgo, Bjørn Petter Bjørgo og Erik Nyheim mens de nyter andre, forrett hummersuppe med krabbekjøtt og krutonger.

Gourmethygge med kjendisørret

-Er det virkelig sant at det er Stein Torleif Bjella, som har fisket ørreten vi har fått servert? spør Maria Therese Valdok. Han liker vi veldig godt, legger Ida Rønbeck til.

Damene er på gourmetaften på skikroa i Nesfjellet Alpinsenter. De koser seg sammen med 35 andre gjester, som har tatt turen en flott torsdagskveld i vinterferien.

På kjøkkenet regjerer kjøkkensjef Rafael Neves og soussjef Lars Jørgen Solerød fra Hallingdal Catering. Kokkene har forberedt en seksretters middag til gjestene denne kvelden.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det hele starter med en liten smaksvekker, furumelstaco med røkt ørret, potet og rømme. Måltidet fortsatte med fjellørret-tartar med kulturmelk og dillolje. Ørreten kommer fra høyfjellet i Ål, levert av visesanger og forfatter Stein Torleif Bjella.

Kjøkkensjef Rafael Neves og Sous sjef Lars Jørgen Solerød legger opp hovedretten, reinsdyr med pommes fondant og teksturer av selleri.

Hygge

-Vi synes det er moro å lage mat for så mange hyggelige mennesker. Det er ekstra artig når vi får så mange gode tilbakemeldinger, som vi gjør her på Nesfjellet, sier kjøkkensjef Neves.

Rafael har erfaring flere topp restauranter i Europa. For noen måneder siden hospiterte han på RE-NAA i Stavanger, med to stjerner i Michelin-guiden.

-Jeg har vært på familiehytta på Natten siden jeg var 14 år, og stortrives her, sier Maria Therese Valdok.

Hun er spesielt fornøyd med den nye stolheisen, som var klar til forrige sesong.

-Utviklingen her har vært veldig god de siste åra. Nye alpinbakker og utvikling av området, synes jeg er bra. Gourmetkveld, som denne, er et positivt tiltak som vi setter stor pris på, sier hun.

Marte og Elina Løken var vertskap for kvelden. De prøvesmakte rettene på kjøkkenet.

Ekte gourmet

Ved ett av bordene finner vi Liv Ingeborg Blekkerud, Camilla Bjørgo, Bjørn Petter Bjørgo og Erik Nyheim, mens de nyter andre forrett, hummersuppe med krabbekjøtt og krutonger, og hovedretten reinsdyr med pommes fondant og teksturer av selleri.

-Dette er ekte gourmet, det kan du sitere meg på, sier Bjørn Petter Bjørgo.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Parene har hytte på Nesfjellet, og har vært trofaste hyttenesninger siden henholdsvis 2007 og 2011.

-Vi har fått servert spennende mat av meget høy kvalitet i dag. Jeg synes det er hyggelig med disse kveldene, og at vertskapet på Nesfjellet gjør noe ekstra for oss som har hytte på Nesbyen, sier Erik Nyheim.

Tilknytning

Bjørn Petter har en nær forbindelse til Nesbyen. -Min bestemor drev

bakeri i Nesbyen, forteller han.

Begge familiene liker seg godt i området. -Nesbyen er et av få steder der alle fortsatt sier hei til hverandre i skiløypene. Det er et familiært sted der du kan være deg selv og ikke trenger et spesielt merke på klærne, sier Liv Ingeborg og Camilla.

Nesbyen er en helårsdestinasjon, og det setter venneparene pris på.

-Vi bruker alle tilbudene både på fjellet og i bygda, sykkelløyper, alpinanlegg, langrennsløyper, turstier og butikkene i sentrum, forteller Erik.

På et bord litt lenger inn i lokalet, finner vi to vennepar med hytte på Bøgaset.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

-Jeg sitter på hytta mi på Bøgaset og ser over på stølen der oldemor og

oldefar holdt til, forteller Solfrid Brusletten Møst.

Solfrid er vokst opp i Rukkedalen, men bor i dag på Lørenskog.

120 dager

-Vi har hatt hytte på Bøgaset i over 10-år. Hytta brukes mye. På det meste har vi hatt 120 dager på hytta i løpet av et år, forteller Solfrid og ektemannen Kjell.

Hun forteller at når de leste om gourmetkvelden, så inviterte de med seg de gode hyttenaboene, Marit og John Olav Aarum fra Fredrikstad.

-Jeg har store forventninger til denne kvelden, sier John Olav.

Han og kona har tidligere deltatt på lignende arrangementer, blant annet på golfstua.

Begge familiene er solide nesningspatrioter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

-Bøgaset har alt. Vi går rett inn i skiløype, sykkelstier og har kort vei til alpinanlegget. Vi er veldig glade i Nesfjellet. Her slipper du kø, som i Hemsedal, og den nye heisen er fantastisk, sier John Olav.

Hovedretten, reinsdyr med pommes fondant og teksturer av selleri.

De gode naboene storkoste seg med maten. Måltidet ble avsluttet med sorbét av geitost fra Hol Ysteri, med bærsalat og sjokoladejord. Helt til slutt fikk gjesten servert sjokoladekuler med salt karamell.

Dette har vært skikkelig vellykket. Det er nok første gang det serveres et måltid av dette kaliberet på Nesfjellet, sier Marte Løken.

Hun og søsteren Elina driver Skistua på Nesfjellet, og er inspirert til å gjenta suksessen.

-Vi kommer til å arrangere en ny gourmetkveld i påsken. Dette ga mersmak, sier Marte.

Gourmetkveld i Natten: Maria Therese Valdok og Ida Rønbeck skåler og nyter ørret fisket av Stein Torleif Bjella på Skistua på Nesfjellet.
Desserten var en skikkelig godbit med sorbet av geitost fra Hol Ysteri formet, som et eple med rød sjokolade rundt, fylt med bærsalat og på en seng av sjokoladejord.
Det som ser bra ut smaker bra også.