Forfatter og journalist i Hallingdølen, Magnus Lindahl, har nå lansert boka «Okkupert - historier frå 2. verdskrig i Hallingdal 1940-1945».

Krigsåra i Hallingdal også for hyttehallinger

Målet med boka er å vise hvordan krigsåra preget livene til helt vanlige folk i Hallingdal.

Det sier forfatter og journalist Magnus Lindahl som nå har lansert boka «Okkupert - historier frå 2. verdskrig i Hallingdal 1940-1945».

Veslesalen i Ål kulturhus var fullsatt da forfatteren nylig presenterte boka. Foredraget ble særdeles lydhørt mottatt, og en svært stor andel av de frammøtte brukte også anledningen til å sikre seg et eksemplar.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nye kilder

Journalisten og forfatteren er utdannet historiker. De siste åra har han skrevet en rekke reportasjer om hendelser i Hallingdal under andre verdenskrig.

Bokarbeidet startet med en idé om å samle disse reportasjene. For å få ting i sammenheng måtte jeg gå videre. Dermed ble det mye kildearbeid. Mange av kildene jeg har brukt er nye, forteller han til Hytta Vår.

Arbeidet med boka tok fem år, og ble mye mer omfattende enn opprinnelig tenkt.

Livsløp

Krigen påvirket hverdagen i Norge på alle felt. Magnus Lindahl har portrettert fire personer, som på hver sin måte fikk endret, eller ødelagt, livsløpet sitt som følge av den tyske okkupasjonen.

Samtidig presenterer boka et solid antall andre enkelthistorier der forfatteren lar menneskene som opplevde krigen stå i sentrum. I tillegg gir også boka oversikt over krigens gang, samfunnsutviklinga, motstandsarbeid og viktige hendelser i årene 1940-45. Alt lokalt.

Boka er gitt ut av Hallingdølen. Den er i salg hos: Kiwi og ved det kommunale servicekontoret i Flå, Nesbyen turistkontor og Nesbyen Gullsmed, Norli på Kremmartunet i Gol, Kiwi, Coop Extra og Innkjøpslaget i Hemsedal, Norli i Ål og Geilo Bok på Geilo.