Hyttefeltet i Natten i Nesbyen kommune. Ett av de første større feltene som ble bygd ut fra tidlig på 1990-talet. Syningen i bakgrunnen med mast på toppen.

Nesbyen og Flå på topp fem i 2022

Nesbyen topper lista over hvor mange hytter som ble ferdigstilt i fjor. Flå er nummer fem, og Hol er inne på tiendeplass.

Tallene fra SSB forteller at det ble tatt i bruk 197 nye hytter i Nesbyen kommune i fjor. Lista over de fem største kommunene ser slik ut videre: 2. Ringsaker – 186. 3. Oppdal – 178. 4. Vinje – 177. 5. Flå – 165.

Sammenlagt viser tallene at de to kommunene i nedre Hallingdal manglet tre hytter på å ha ferdigstilt en hytte hver dag i året som gikk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Topp ti

Går vi til topp ti får vi også med Hol på tiende plass med 141 fullførte hytter. Nord Aurdal i Valdres er også med i det gode selskap med 162.

Det er Byggstart som sett nærmere på tallene til SSB, og laget en oversikt over Norges kommuner. Tallene, som er lagt fram i en pressemelding fra Norsk Hytteforbund viser at Nesbyen ferdigstilte flest fritidsbygg i løpet av 2022, mens Trysil ga flest igangsettingstillatelser.

Blir stående

Tallmaterialet viser også at rekorden neppe blir slått i inneværende år. Kun 5676 fritidsboliger ble igangsatt i 2022, noe som er en nedgang på hele 24 prosent. Dette vil igjen ha en del å si for hvor mange hytter som blir ferdigstilt i løpet av dette året 2023.