Vegvesenet varsler om mye vann i helga.

Nytt styrtregn forsinker oppryddingen etter Hans

Helgen starter med styrtregnvarsel for Østlandet. Vegvesenet advarer mot unødvendig kjøring.

Slik er styrtregnvarselet for Østlandet i helgen. Varsel: varsom.no

– Vi driver fortsatt med opprydding etter Hans, og styrtregnet som er meldt over store deler av Østlandet fra og med lørdag formiddag gjør at vi allerede nå vil advare folk om at det kan bli redusert framkommelighet på vegene i helgen, sier seksjonssjef Asbjørn Stensrud i Statens vegvesen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Begrens kjøringen

Spesielt store nedbørsmengder er det meldt for Gudbrandsdalen, Valdres og Hallingdal.

– Så vi vil allerede nå anbefale folk om å begrense kjøringen til det høyst nødvendige. Veger kan bli stengt på kort varsel. Planlegg helgens aktiviteter ut fra dette. Vi viser til at E6 i Trøndelag fortsatt er stengt etter styrtregnet de siste dagene.

– Vi seler ytterligere på

Stensruds folk og driftsentreprenører har hatt en intensiv arbeidsperiode både før, under og etter ekstremværet Hans.

– Vi er fortsatt ikke ferdige med oppryddingen etter ekstremværet, og det er ingen tvil om at helgens varslede styrtregn vil forsinke det arbeidet. Folkene våre i felt gjør fortsatt en stor jobb med å få reparert vegene etter Hans. Arbeidslagene er i fortsatt i full sving med å reparere og ta vare på veger og sideterreng. Nå seler vi ytterligere på for å sjekke grøfter og stikkrenner, og vi får ut ekstra gravemaskiner, hjullastere og spylebiler for å være best mulig forberedt på neste runde, sier Stensrud.

Slik holder du deg oppdatert

Vegmeldinger: Appen Vegvesen Trafikk eller 175.no

Farevarsel styrtregn: varsom.no