Kjell Gåsbakk på vei fra Hytta på Votndalsåsen til hyttekontoret i Ål bibliotek.

På vei til hyttekontoret

Torsdagskvelden på riksveg 7. Fredag hjemmekontor i biblioteket på Sundre, og klar for helg på Votndalsåsen.

Kjell Gåsbakk fra Bærum er en av de mange hyttefolkene som har funnet veien til det lokale biblioteket for å jobbe. Alle bibliotekene i Hallingdal har tilbud til om kontorplass til hyttefolk.

Skinteressen veide tungt da Kjell Gåsbakk og familien fra Bærum valgte Votndalsåsen.

-Vi har hytte i Mosaskaret like ved Tormodset på Votndalsåsen her i Ål. Nettilgangen er litt skral, men her i kulturhuset går jo nettet så det suser. Jeg får en effektiv arbeidsdag her, forteller han til Hytta Vår.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Som for så mange andre, var det pandemien som fikk Kjell Gåsbakk inn i verdenen av hytte- og hjemmekontor. Når fredagstrafikken over Sollihøgda bare ble verre og verre, ble det fristende å innimellom runde av uka med å ta hjemmekontoret til bygda der hytta ligger.

Kjell Gåsbakk er av «de faste» ved biblioteket i Ål kulturhus. En prat med biblioteksjef Hilde Løkensgard Bjørnsvik og andre ansatte hører gjerne med.

Liatoppsprinten

-Vi valgte Votndalsåsen og Ål, etter å ha vært på Liatoppsprinten med tre unger i flere år. Vi var solgt etter at en fetter med hytte her, tok oss med på en guidet tur innover i området.

Familien er godt fornøyd med valget de tok for tolv år siden. – Det er godt med skispor, og ellers alt på stell i hytteområdet vi hører til. Jeg føler meg veldig som hytteåling, forteller han.

Følelsen blir ytterligere forsterket, når han en helg i ny og ne forlenger oppholdet og drar «på jobben» på biblioteket. Å møte kjente fjes, og å se andre folk rundt seg, gir rett og slett jobbfølelse.

Ryddig arbeidspult og godt nett er to av fordelene med å jobbe fra biblioteket, mener Kjell Gåsbakk. Han jobber administrativt i Møller konsernet.

Ryddig

– Jeg synes også at det er bedre å dra hit, enn å fylle opp et av bordene i hytta med jobbgreier. Ved pulten på kontoret her i kulturhuset får jeg både en god nettilgang, og en god arbeidsstilling, sier han.

-Ryddig er det også å dra et sted for å jobbe, og senere dra hjem for å spise middag, og gå på ski.

Her skal det jobbes.