Taiga elektrisk snøscooter skal nå testes i samband med driften av SkiStars skianlegg i Sälen i Sverige.

SkiStar først ut med verdens første serieproduserte el-snøscooter

Taiga Motors Corporation, en ledende produsent av elektriske terreng kjøretøy, lanserer nå sine snøscootere i Europa. Dette skjer i Sälen i et samarbeid med SkiStar, den ledende aktøren innen alpin fjellturisme i Skandinavia, med anlegg mellom annet i Hemsedal

– Sverige fortsetter å være en global pioner inne elektrifisering og bærekraftige løsninger. Det var et naturlig valg for oss å lansere vår snøscooter Nomad i Europa sammen med SkiStar i Sälen. Vi er glade for at SkiStar-teamet vil bruke disse revolusjonerende maskinene. Vi ser frem til å kunne tilby en el-snøscooter der ytelse er ivaretatt, samtidig som det blir mulig å ta hensyn til klima og miljø, sier Taigas VD Sam Bruneau.

For SkiStar er dette samarbeidet et viktig steg i selskapets bærekraftsarbeid, der målet er å halvere utslipp fra den operative driften senest innen 2030. Ved å gå over til scootere som kun drives av strøm og biodrivstoff bidrar til å redusere utslippet med 230 tonn CO₂ i løpet av én vintersesong, noe som tilsvarer 11 % av SkiStars totale direkte utslipp fra hele virksomheten. Det betyr at dette er den største utslippsreduksjonen selskapet gjør etter at også samtlige av tråkkemaskinene i Norge og Sverige har gått over på biodrivstoffet HVO. Neste sesong får også begge SkiStars norske destinasjoner el snøscootere, det samme gjør de øvrige i Sverige, og med det vil alle SkiStars destinasjoner ha el snøscootere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Petra Hallebrant. PR- og kommunikasjonssjef SkiStar AB.