Espegard i Ål leverer nå rentbrennende bålpanner. Gamle bålpanner kan lett oppgraderes.

Slik blir bålpanna rentbrennende og røykfri

Med enkle grep kan du ta bålkosen utendørs til nye høyder.

Felleskjøpet har solgt tusenvis av bålpanner fra velkjente Espegard siden disse kom på markedet for snart 20 år siden. Noen har kanskje nytt kosen rundt bålpanna gjennom flere år allerede. Nå har produsenten fra Hallingdal lansert produkter som kan gjøre eldre bålpanner rentbrennende og nærmest røykfrie.

Espegard har designet løsninger som gjør det mulig å beholde den gamle bålpanna, og samtidig få rentbrennende og tilnærmet røykfri effekt. Vil du ta vare på hele bålpanna di, velger du den rimeligste løsningen og kjøper bare brennermodulen. Bålpanna di må være standardmodellen på 60 centimeter. Modulen monteres enkelt i gryta på bålpanna, og gir vesentlig forbedring av bålet. Samtidig reduseres både røyk og lukt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En velbrukt bålpanne kan nå få nytt liv som rentbrennende.

Nytt preg

Vi testet med en 12 år gammel, godt brukt bålpanne. Med svært enkle grep var rentbrennermodulen på plass. Vi merket raskt at det er lettere å tenne opp når det er større lufttilgang oppover. Det tok ikke lang tid før bålet brant nærmest uten røyk, og bålpanne ga mer varme enn tidligere. Bonusen er også at den gamle bålpanna nærmest fikk et nytt estetisk preg.

Vil du ha en enda bedre effekt, kan du beholde stativ og kjettinger, og heller bytte til Rentbrennende oppgraderingspakke 60. Denne har gryte med større luftehull, samt den større rentbrennermodulen. Her får du enda bedre lufttilførsel, og dermed en høyere effekt.

Dette er effekten i Bålpanne Rein:

•Masse kald oksygen kommer inn i bunnen av bålpanna.

•Mye av lufta forsvinner opp gjennom bunnen av rentbrennermodulen og tenner bålet.

•Resten av lufta varmes opp mellom de to veggene og stiger oppover mot toppen.

•På toppen føres den oppvarmede lufta inn i bålet og antenner røykgassene fra det “vanlige bålet”.

•I løpet av noen minutters brenning vil temperaturen stige og du får et mer eller mindre røykfritt bål med høy effekt.

I sum blir bålet varmere, du kan puste bedre og si farvel til den verste røyklukta i klærne. Bålet brenner også med større, roligere flammer.

Sigbjørn Vedeld, seniorrådgiver kommunikasjon Felleskjøpet Agri.