Avdelingsleder ved Hallingdal Brann og Redningstjeneste IKS, Ingar Danielsen

SMS fra 2258 – da er det feieren

Får du en sms som starter med 2258. Ikke slett den, for da er det feieren og han vil både deg og hytta di vel.

Hallingdal Brann og redningstjeneste IKS har, etter ny forskrift fra 2016, innført tilsyn og feiing for alle hytter og fritidsboliger. Tilsynet går ut på en sjekk av ildsted, som peis, ovn og pipe. Det sjekkes for tilgang til feiing av pipe og skorstein.

I tillegg får du som hytteeier, informasjon om brannvarsling, brannslukkingsutstyr og rømningsveier. Feieren vil også kunne gi deg gode råd om fyringsvaner og brannsikkerhet. Ved tilsyn, vil brannforebygger alltid prøve å få til feiing samtidig, om det er behov for dette

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sms-varsling

-Vi sender sms-varsling med foreslått tidspunkt, det er da viktig å svare på dette via sms, eller via nettsidene våre, forteller Ingar Danielsen som er avdelingsleder ved Hallingdal Brann og Redningstjeneste.

-Dette nummeret kan fort forveksles med uærlige avsendere, siden nummeret er så langt og ser litt annerledes ut. Men jeg forsikrer at disse sms-varslingene er helt trygge, og det er viktig at de ikke blir oversett, konstaterer Danielsen.

Varsling kommer fra et nummer som kan se omtrent sånn ut: 22580199029910. Likt for hver sms er at alle starter på 2258.

Tilgang

-Det viktig at det folk er til stede når vi kommer, eller at eier har gitt oss beskjed om nøkkel som er lagt ut, kode til kodelås og lignende. En nabo eller bekjent kan også være ett godt alternativ. Avtalen kan du gjøre via sms, e-mail eller en telefon til oss. Og skulle det komme noe i veien, så er det fint om du husker å si ifra om dette seinest klokken 15.00 siste virkedag før avtalen, seier Danielsen.

Sikre hytta før feiing

-Husk å sikre hytta før feiing. Det vil si at spjeld, luker og trekkventiler ved ildstedet må være stengt. Pass på å dekke til godt med plast dersom du har åpen peis. Det er for å unngå sot i hytta. Det er heller ikke noe problem å avtale at brannforebyggeren som har tilgang til hytta, kan gjøre dette og tømme sotluke om det er ønskelig, informerer Danielsen.

Det må være tilstrekkelig tilgang til pipe, det vil si brannstige på tak og stige for å komme opp på taket.

-Om dere ikke har dette tilgjengelig på hytta, så ring oss gjerne. Vi fikser det meste, om vi bare vet om det, sier Ingar Danielsen.

-Hallingdal Brann og Redningstjeneste ønsker å holde denne tjenesten så rimelig som råd, derfor er det så viktig med god kommunikasjon mellom hytteeierne og oss. Vi jobber i soner, derfor er det ikke mulig for oss å gjøre enkeltavtaler her og der. Det aller viktigste er at dere tar kontakt med oss om det skulle være noe dere lurer på, avslutter Ingar Danielsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi fikser det meste, – dersom vi bare vet om det

Vedfyring er koselig og trygt så lenge pipe og installasjon får stell og pass.
Alle SMS-ene om brannforebygging på hytta starter med 2258