Løypa mot Hallingnatten er en av de som blir rammet når to grunneierlag i Nesfjellet stenger for løypekjøring denne vinteren.

Jobber med alternativ til stengte løyper i Nesfjellet

Trondrudmarka velforening arbeider nå med alternative skiløyper i Nes Sørmark. Bakgrunnen er den pågående konflikten der to grunneierlag stenger 50 kilometer med løyper denne vinteren.

Velforeningen opplyser at de regner med å få til gode alternative løsninger. Leder i foreningen, Rolf Martinussen forteller til Hallingdølen arbeidet skjer i forståelse med de seks aktuelle grunneierne.

Bakgrunnen for striden er at to grunneierlag i Nesbyen er lei av å holde friområde for utbyggerne av hytter og leiligheter i denne delen av fjellet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Strid

Det er sameiene Nes Sørmark SA og Fekjan Brynhildstjern Sameige DA som setter bom for kjøringen. Utbyggingsområdene som rammes er spesielt Natten og Tverrlia som er naboer til Sørmarka.

Skiløypene som ikke blir preparert er også tilkomst til løyper i et omfattende og populært høyfjellsområde.

Leder i Nes Sørmark sameie, Knut Magne Rukke, innrømmer at løypenekten kan svekke Nesbyen som turistområde. – Jeg er redd det kan gjøre det. Det er synd for de som har kjøpt hytter med løfte om fine skiløyper. Utbyggerne har solgt noe de ikke har, og baserer seg på at andre skal hjelpe, sier Rukke.

Urettferdig

Han viser også til at det har blitt bygd så tett at utbyggerne ikke kjører opp skiløyper på egen grunn. - Da er det urettferdig at vi skal holde friområde, sier Knut Magne Rukke til Hallingdølen.

Nyvalgt ordfører i Nesbyen, Anne Kari Eriksen, Sp, har vært i kontakt med Rukke i Nes Sørmark SA om saken.

– Det var en god prat. Men det er slik at noen må bli enige. Vi vil bidra som en nøytral tredjepart. Samtidig er dette et lite signal om at flere tør å bruke stemmen sin for naturen. En skal ikke kimse av det, sier Eriksen.