Nytt system for bestilling av mat på Golsfjellet Alpinsenter Bualie Foto: Sonja Ingebrigtsen

Bualie med nye løsninger

Koronapandemien har gjort at mange må tenke nytt. Golsfjellet Alpinsenter Bualie fant nye, varlige løsninger på mat- og heiskort bestilling.

12. mars i fjor måtte senteret stenge på grunn av restriksjonene. Før 20/21 sesongen ble det satt i gang flere tiltak for å sikre en trygg og smittefri sesong for alle gjester og ansatte.

– Folk har vært flinke og fulgt tiltakene hele veien. Vi har lettvegger mellom bordene, håndsprit tilgjengelig overalt og pleksiglass i billettluka. Det har ikke vært noen smittetilfeller hos oss så vidt vi vet, forteller styreleder i Golsfjellet Alpinsenter AS, Lars Slettemoen.

Utegrilling og matbestilling.

I påska var det ikke lov å servere mat inne, så da ble det grillmat ute.

Maten kan nå bestilles via en nettside mens man sitter ved bordene. Inne på nettsiden velger man bordnummer, og får se menyen. Deretter bestiller og betaler man på telefonen og maten kommer til bordet når den er klar. I påska, da folk ikke kunne sitte inne å spise, fungerte det som en takeaway løsning hvor gjestene bestilte grillmat, og grillet ute.

– Vi kjøpte bord fra Vinn Hallingdal. Heldigvis var det fint vær så det gikk an å sitte ute. Mange familier koste seg her i påska med ordentlig god påskestemning! Forteller Slettemoen.

Smittevernvennlig bestilling

– Før vi fikk denne løsningen var det mye større sirkulasjon av folk i lokalet. Da måtte man gå til kassa for å stå i kø og bestille. Nå går folk å setter seg ved bordet, og gjør bestillingen der, sier Daglig leder, Sonja Ingebrigtsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Siden kassasystemet allerede hadde løsningen klar, var det lett for alpinsenteret å gå over til online matbestilling. Det at alle systemene også snakker sammen, gjør det også lettere med tanke på regnskapet.

Når gjestene bestiller, kommer bestillingen opp automatisk på kjøkkenet. Systemet frigjør også en ansatt fra å stå i kassen.

– Vi håpet at systemet skulle være effektivt, slik at de ansatte kan gjøre andre ting enn å stå i kassen. Vi ser jo også at vi i stille perioder kan klare oss med en mindre på jobb, fortsetter Ingebrigtsen.

Heiskort

Det er ikke bare i restauranten systemene har blitt oppgradert. Golsfjellet Alpinsenter Bualie har også gjort det mulig å bestille heiskort på Internett.

Man kan enten fylle på skikortet man har fra før, og gå rett i bakken. Har man ikke skikort fra før, kan det kjøpes på nett og hentes i billettluka.

– Systemene har fungert veldig bra denne sesongen, og har kommet for å bli! Avslutter Ingebrigtsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

God stemning i bakken Foto: Sonja Ingebrigtsen