Det nye trekket er på plass på Høgevarde. Til glede for offpist-kjørere. Foto: Ragnar Hilde

Ny skiheis på Høgevarde

Med ny skiheis og gode værutsikter håper Høgevarde på en lang sesong. – Vi håper å ta igjen det vi ikke fikk gjort i fjor, sier driver av skiheisen, Hans Christian Gulsvik.

I høst sto den nye skiheisen på Høgevarde klar og åpningen var i midten av januar.

– Det er ikke den største heisen men den gir enda flere muligheter for off-pist kjøring, sier Gulsvik.

Familie off-pist

For det er nettopp off-pist det satses på, på Høgevarde. Gulsvik sier det er puddersnøen folk vil oppsøke.

– Heisen er bygd for å knytte nye hytteområder opp mot alpinanlegget, samtidig som den utvider terrenget. Heisen er veldig fin for familie off-pist. Ønsker man tøffere løyper kan kjøre på andre siden av fjellet, sier Gulsvik som også gleder seg over at skianlegget utvides.

– Toppen av heisen er på 1070 meter og er 270 meter lang. Vi har planer om å utvide mer på sikt, men det er gledelig at anlegget nå bare er mer enn en heis. Totalt har vi nå tre heiser og et bånd.

Dagsturisme

I motsetning til andre steder i Hallingdal er over halvparten av gjestene på Høgevarde dagsturister. Gulsvik mener det er snømengden og kort reiseavstand til Oslo som avgjør.

Høgevarderyggen gir en lokal effekt i form av skjerming som igjen gir anlegge de gode snøforholdene.

– Det er ressurser vi må utnytte og ser derfor på løsninger for å utvide tilbudet for dem som er dagsturister også, sier Gulsvik.

Klar for påske

Gulsvik er nå klar for høysesong.

– Jeg kan nesten garantere mer snø her oppe til påske, med mindre vi får lange perioder med varmegrader som i februar. Derfor skal vi i år ta igjen for det vi gikk glipp av i fjor, sier Gulsvik mens han understreker at det selvfølgelig må tas hensyn.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Men vi har god plass, både i bakken og på langrenn. På Høgevarde er det 50 km langrennsspor som preppes i full bredde og er koblet opp mot norefjellregionen så det er god plass til folk til fjells, avslutter Gulsvik.

Høgevarde Foto: Ragnar Hilde