Jakter på en felles hobby: N/A Foto: Ragnar Hilde

Jakter på en felles hobby

En jaktglad far med røtter i Flå har fått hele familien til å samle seg om en felles hobby. Både Mathias på 5 og Jonas på 7 elsker å være med ut på jakt!

I 2010 flytta Kjell Ivar Bråten ut av Flå og inn med samboeren fra Sysle nær Drammen. Nå er familien blitt fire og er tilbake i Flå, på hytta, og jakter sammen.

VI ER GLAD I FRILUFT, SÅ DET BLIR SKITURER PÅ VINTEREN, TOPPTURER PÅ SOMMEREN OG JAKT PÅ HØSTEN
Hytta ligger på Hangen i Flå. Ikke langt fra jaktterrenget. Foto: Ragnar Hilde

Kjøpte i 2017

Familien hadde i mange år ønska seg ei hytte og når muligheten bød seg til å kjøpe, bare noen hundre meter unna jaktterrenget, slo Bråten til.

– Det var noen av forutsetningene for meg når vi skulle se etter hytte. Jeg har jakta i dette terrenget siden 2007, så når denne kom til salgs bestemte vi oss fort.

Hytta kjøpte de i 2017. Den ligger på Hangen i Flå, på veien mellom Turufjell og Vassfaret og så nært jaktterrenget at familien kan se etter elg fra verandaen.

At familien nå har et oppholdssted i Flå er Bråten godt fornøyd med:

– Jeg har alltid likt hyttelivet. Nå er det enda lettere å besøke familie og venner samtidig er det godt å ha en plass i hjembygda, sier han.

Fasilitetene er slik Bråten mener en hytte skal være: solcelle med komfyr og kjøl på gass.

– Når en først skal på hytta liker vi å ha det litt primitivt, sier familiefaren som forteller at hytta er i bruk året rundt.

– Vi er glad i friluft, så det blir skiturer på vinteren, toppturer på sommeren og jakt på høsten.

Flott utstikt til jaktterrenget fra hytta. Foto: Ragnar Hilde

Fersk jeger

Det er nettopp gleden av friluft som har gjort samboer og mor, Renate Johansen, til en jeger. Hun har alltid vært glad i å ferdes i naturen og fikk jegerprøven i julegave av kjæresten.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hun hadde snakka om at hun ville prøve, så da kjøpte jeg jegerprøven i julegave. Da hadde hun ikke noe valg, ler Bråten.

Selv ble Johansen glad for julegaven:

– Jeg ble veldig glad! Fikk både jegerprøve og jaktklær, så alt var klart! Vi hadde snakket om at det hadde vært gøy at jeg også begynte å jakte. Kjell Ivar bruker mye tid på jakt, også trengte jeg en hobby jeg å.

Denne høsten er det andre året for den ferske jegerdama, men hun har allerede rukket å skyte en rein på Norefjell tidligere i sommer.

– Det var en veldig fin jaktopplevelse! Vi hadde helgen før dette skjedde vært på jakt. Da fikk vi se en flokk med reinsdyr, men da var jeg ikke klar for å skyte. Helgen etter var vi igjen heldige å finne dyr i fjellet. Denne gangen var jeg klar og mer trygg. Det var høy puls og veldig spennende å se dyra og sikte meg inn på reinkalven jeg skulle skyte. Det var en god og lettet følelse når jeg så at jeg traff, forklarer Johansen.

Spennende for de yngste Sammen med barna, Mathias (5) og Jonas (7) har de nå hatt mange jaktturer sammen i høst. Med barna blir det litt mindre alvor og litt mer kos.

– Er ungene med på post blir det ofte til at vi leker litt i skogen. Det blir «hyttebygging» under grantreet og en god del snacks på turen for å holde på tålmodigheten med å være så stille som mulig. Det kan være en prøvelse for en på fem år, sier Johansen.

Det at familien nå har funnet en felles hobby er mor Johansen veldig glad for.

– Det er fint at alle fire har samme hobby. Guttene syns det er spennende å være med. Daten våres har blitt på post ute i skogen og telttur på fjellet på jakt etter reinsdyr, sier Johansen og fortsetter:

– Vi håper jo at guttene blir glade i naturen og vil fortsette jakthobbyen med oss når de blir eldre også. De er med på hele prosessen fra vi skyter et dyr til det skal flås, forklarer hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

At ungene lærer tidlig hvordan maten ender opp tallerken mener også Bråten er viktig.

Jonas (7) og hunden King. Foto: Ragnar Hilde

Vært med på 4 fall

Som erfaren jeger har Bråten hatt noen turer til skogs i år uten at ungene får være med.

– Da kan de bli litt sure, ja, ler Bråten. Så det er ingen som tvinges med på tur?

– Nei om de måtte presses med ut hadde vi ikke tatt de med. Det skal jo først og fremst være gøy, sier Bråten.

Eldstesønnen Jonas på 7 har allerede rukket å være med å skyte fire elg. Han synes elgjakt er spennende.

– Jeg synes det er spennende å være med på jakt og følge med på hvor hunden er på GPS. Også liker jeg å spise godteri og tenne bål i skogen, sier sjuåringen.

Mathias på fem har en annen favoritt når de er ute på tur: – Kjøre firhjuling!

Foto: Ragnar Hilde
Foto: Ragnar Hilde
Jakter på en felles hobby: Mathias (5), Renate, Kjell Ivar og Jonas (7) har stor glede av naturen i Flå. Foto: Ragnar Hilde
Foto: Ragnar Hilde
Fra venstre: Jonas, Renate, Matias og Kjell Ivar Foto: Ragnar Hilde
Foto: Ragnar Hilde