Ina Eirin Eliassen, fra Ål, er ny journalist i Hytta Vår.

Ny journalist i Hytta Vår

Ina Eirin Eliassen er nytt ansikt her i Hytta Vår. Hun er 38 år gammel, og har allsidig bakgrunn som journalist, mellom annet, i Hallingdølen.

-Jeg er fra Ål og hører vel egentlig til en generasjon, som mange forbinder med å reise ut fra dalen, ta utdanning og blir værende der ute et sted, forteller hun.

Ina gjorde det ikke slik. Men hun valgte en litt annerledes vei fram til jobb i lokalavisa i Hallingdal.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Jeg bodde først i Oslo og tok en bachelor i utviklingsstudier. Siden dro jeg til Sør-Afrika, og tok en master i Internasjonale studier i Cape Town. Jeg var ei byjente. Jeg liker levende musikk og mye folk. Da jeg kom tilbake kjente jeg likevel at jeg ville tilbake til Hallingdal. Dette forbauset meg litt, men kanskje de jeg kjenner ble enda mer forbausa, forteller hun.

Praktikant

Veien inn i Hallingdølen startet med noen måneder som praktikant. Deretter i et vikariat.

-Jeg søkte og kom inn på det første kullet ved Nynorsk Avissenter i avisa Firda i Førde. Det ble svært nyttig for meg. Jeg hadde grei studiebakgrunn, men savnet utdanninga i praktisk journalistikk, som jeg fikk der i Førde. Jeg anbefaler forresten andre som vil inn i yrket å søke på dette tilbudet, forteller hun.

Friluftsliv

Ina kom tilbake til Hallingdølen etter en periode i mindre publikasjoner på vestlandet. Hun har vært her siden 2016. På fritida går det i hund og friluftsliv.

-Det ville være litt meningsløst å flytte til Hallingdal som ung, dersom en ikke liker de friluftsgreiene. Siden jeg trives utendørs, synes jeg også at jeg har en grei inngang til å skrive om hytter og hytteliv. Det er jo naturen som er utgangspunktet for hytteaktiviteten.