Geir Ove Østro og Mia Langås Flåta er de nye stemmene i "Hallingradioen" Foto: Ragnar Hilde

Nye stemmer i radioen

Etter 35 år bak mikrofonen har Knut Medhus i Radio Hallingdal gitt stafettpinnen videre. Nå skal Mia Langås Flåta og Geir Ove Østro stå for påskestemninga på FM-båndet.

1. januar tok Flåta og Østro over spakene hos Radio Hallingdal. Fra studio i Hol blir dagene brukt til å tenkte nytt men også bevare det gamle.

Utfyller hverandre

– Den første tiden ble brukt til å komme inn i nye rutiner. Finne en arbeidsflyt som fungerer for oss, sier Flåta.

– I tillegg har vi gjort noen investeringer og tatt i bruk noen funksjoner i studio som gjør at vi ikke må innom kontoret om det er noe som må fikses, sier Østro.

De to som nå er den nye duoen i «Hallingradioen» kommer fra forskjellig bakgrunn, men utfyller hverandre godt.

Flåta er 29 år fra Rødberg og har journalistutdanning. Hun har tidligere jobbet i Dagbladet og Se og Hør men også som frilanser i flere medier. Hun er ansatt som ansvarlig redaktør.

Teknisk ansvarlig og daglig leder Østro er 42 år og har lang bakgrunn fra TV-bransjen som lydtekniker. Han har blant annet jobba i NEP-Norway som er den største leverandøren av kringkastingstjenester i Norge.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ansvarlig redaktør Mia Langås Flåta Foto: Ragnar Hilde

Vil sette preg

Knut Medhus har som kjent vært stemmen i Radio Hallingdal i 35 år og de ferske radiovertene kjenner godt til historien.

– Knut har et godt forhold til lytterne og har vært Hallingradioen, det kjenner vi litt på, men samtidig kan ikke vi være Knut og må gjøre ting på våres måte, sier Flåta og fortsetter:

– Vi må sette våres preg på det. Noe av det vi ønsker er å treffe yngre lyttere. Samtidig må man jo prøve og feile litt på veien. Heldigvis er folk flinke til å si ifra, så sammen med lytteren blir dette bra.

Mye av det samme

Påskeradioen er stor del av identiteten til Radio Hallingdal og den nye duoen har ingen planer om å revolusjonere den.

– Det blir mye av det samme. Vi skal ha auksjon, dag- og kveldssendinger, direktesendinger, hallingskatten og reportasjer, sier Flåta.

Påskeradioen har alltid hatt med mange frivillige og de samme menneskene stiller opp også i år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det blir mange kjente stemmer for dem som har hørt på tidligere. Til nye lyttere er vi nå opptatt av å vise at vi har et godt produkt.

– Er det nerver?

– Vi vet at lytterne stiller høye krav, så vi kan vel si at vi er spente på hvordan det vil flyte. Men mest av alt gleder vi oss, avslutter Flåta.

Teknisk ansvarlig og daglig leder Geir Ove Østro Foto: Ragnar Hilde