Hytta på Torpoåsen har rundskue. Om en følger sola, omfatter utsynet mellom annet Dyna, Hallingskarvet, Reineskarvet og Blåbergji.

Rikelig utsyn på Torpoåsen

Rita og Even Haug fra Torpo, kjøpte hyttetomta vinteren 2018. De hadde hatt lyst på en hytte lenge. En som ikke hadde altfor lang reisevei.

En søndag vinteren i 2018, gikk de på ski med barna fra Øknin og mot Nystølan. Der så de at det gikk en avstikker fra skiløypa. så de bestemte seg for å følge den.

Da de kom opp bakken, og så det fine tomteområdet og panoramautsikten mot fjella, blei de solgt. Her ville de ha hytte! Dagen etter avtalte de møte med utbyggerne på Oppheimsåsen, og noen dager etter var tomta kjøpt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Med i alt sju barn har Rita og Even Haug en hektisk hverdag. Da er det greit med 15 minutters kjøretid til hytta. Her spilles det sammen med to av barna, Selma 5 år og Teodor 12 år.

Kortreist

Familien med sju barn, har 15 minutters kjøretur til hytta fra hjemplassen. Det gjør at de kan være spontane, og ta flere hytteturer i løpet av året. De liker å være impulsive, og invitere venner og familie opp i helgene. «Det gjør hyttelivet mer tilgjengelig, og hytta blir som et hjem nr2. Vi får en helt egen ro her oppe» Forteller Rita.

Hytta er tegnet av en lokal arkitekt etter deres behov og ønsker. Kjøkkenet og noen møbler er også lokalprodusert. De syns hytta blei mer spenstig tegnet, enn de hadde sett for seg, men de er veldig fornøyde med den stramme gjennomførte stilen.

Store vinduer er et «varemerke» på hytta på Øknin på Torpoåsen. Selma på 5år koser seg.

Vinduer

Hytta er på 140kvm og har stor stue og kjøkkenløsning, fem soverom, to bad og badstue. Hytta har også store vinduer, som gir en helt fantastisk panoramautsikt mot de fleste fjell i området. Om en følger sola, omfatter utsynet Dyna, Hallingskarvet, Reineskarvet og Blåbergji, for å nevne noe.

Spiletaket i hytta gir et fint preg, samtidig som det demper lyden på god måte, selv med store vindusflater og høyt under taket.

Det er mange fine turmuligheter på Øknin. På sommeren liker de å sykle, fiske, padle i kano på Øknevatnet, telte inne ved Steintjern med ungene, og gå turer på fjellet og i skogen. De minste ungene syns det er spennende med sau på hytta. I fjor sommer hadde sauene kommet helt opp på terrassen.

Løypenett

Om vinteren kan de spenne på seg skia på utsiden av hytta, og gå i alle retninger – løypenettet på Torpoåsen er stort og godt preparert. De har feiret jul på hytta de to siste årene, og skal feire jul her i år også. Det er gode solforhold på sommeren, og en helt fantastisk fin stjernehimmel på vinteren.

Turmulighetene på Torpoåsen er «bankers».

Det er Rita som styrer Instagramkontoen @Hytta_pa_oppheimsasen. Ho gjør det mest for gøy, men også for å vise familie og venner hvordan det er på hytta, og i området rundt. Ho synes det var artig når det begynte å komme en del følgere, og at folk likte bildene.

- Men det er jo også ganske tidkrevende å style et bilde, redigere og lage tekst. Så nå gjør jeg det, når jeg føler at det er moro, forteller Rita. Og legger til at ho bruker det som et fotoalbum.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Med kort vei til løyper og turveier er det godt med en bra bod.
Utsikt mot Blåbergji og Lauvdalsbrea. I kortform lokalt bare «Brea».