Enova slår nå et slag for over overgang til mopeder uten lyd og lukt. (Arkivbilde av fossilmoped) Foto: Line Sandvik

Elmoped på hytta?

Enova lanserer støtte til elmopeder og elmotorsykler: Du kan nå få inntil 25.000 kroner i Enova-støtte ved kjøp av en elmotorsykkel. Til moped er støtten 3500. kroner.

Mens elbiler utgjorde 64,5 prosent av nybilsalget i Norge i 2021, så er salget av elektriske motorsykler og mopeder fortsatt beskjedent og det trengs flere modeller på markedet. Dette krever også teknologiutvikling og det er årsaken til at Enova nå trår til med et nytt støttetilbud for privatpersoner.

Pådriver

Enova er en pådriver for at Norge skal nå klimamålene for 2050. Det gjør Enova gjennom å støtte de som går foran i teknologiutviklingen og som velger løsninger som ennå ikke har fått fotfeste i markedet.

Målet med støttetilbudet for elektriske mopeder og motorsykler er å stimulere til raskere teknologiutvikling og øke tilgjengeligheten i markedet.

Av nysalg på moped og motorsykkel har moped størst utslippsfri markedsandel med 34 prosent i 2021 For lett og tung motorsykkel er markedsandelen kun 4 prosent.

Utslippsvennlig

Du får 15.000 kroner i støtte til lett elmotorsykkel og 25.000 kroner til tung elmotorsykkel. Du får 3.500 kroner i støtte når du skaffer deg en elmoped.

Elmopeden er et utslippsvennlig alternativ for deg som ikke har behov for et kjøretøy med lang rekkevidde. Både nye og etablerte leverandører har nå elmoped-modeller med mindre og relativt sett rimelige batteripakker, skriver Enova i en pressemelding.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Aldersgrensen for å kjøre elmoped er 16 år og du må ha eget førerkort. Ungdommer under 18 år som skal kjøpe et kjøretøy må få foresatte eller verge til å signere en fullmakt på vegne av seg. Foresatte eller verge må gi en dokumentasjon på at ungdommen har tillatelse til å kjøpe kjøretøyet.

Du må søke via Enovas registreringsportal på https://tilskudd.enova.no. For å logge deg på og få utbetalt støtte kreves innlogging via ID-porten.