Pinnebrød med det lille ekstra
Pinnebrød er alltids godt når man er ute på tur eller sitter foran bålet i hytteveggen. Det er enkelt, og en fin aktivitet for både store og små
Pinnebrød kan varieres i mange varianter, men følger du grunnoppskriften har du et svært godt utgangspunkt. Du kan for eksempel blande inn soltørkede tomater i deigen, eller du kan rulle pinnebrødet i en blanding av sukker og kanel før steking slik vi gjorde denne uken, du får da en himmelsk glasert overflate av sukker og kanel på hele brødet.
Slik lagde vi pinnebrød
Du trenger:
Artikkelen fortsetter under annonsen.
– 8 dl. Hvetemel
– 1 ts. Salt
– 3 ts. Sukker
– 3 ts. Bakepulver
– ss. Olje
– 3 dl. Vann
– Sukker og kanel til steking eller soltørkede tomater
Oppskriften er basert på denne fra Matprat.no
Artikkelen fortsetter under annonsen.
Framgangsmåte:
Bland alt det tørre, tilsett olje og vann og rør sammen til en glatt, men ikke for klissete deig. Juster med mel eller olje ettersom hvordan deigen din blir.
Den skal ikke være for klissete men allikevel klissete nok til at den fester seg godt rundt pinnen ved steking.
Spikk pinner, tvinn en liten del av deigen rundt pinnen og stek over glørne.
Deigen kan du ha med deg i en plastpose eller en isboks. Du kan da gjerne ha litt ekstra olje rundt deigen om den er veldig klissete, så den ikke fester seg til posen eller boksen.